Inga måsten

Jag har fått lyckatillsms av mina fina vänner. Tack och så mycket tack. Det är ju det bästa med vänner: kravlösheten. Vi bara finns där, inga måste ringa, måste smsa, och inte heller någon tomhet för det. Man gör det om man vill och viljan är självklar. Ingen ilska över misstag, ingen långsinthet. Igår ringde Elin mig och vi bara babblade på. Om stort och....smått. Så på det viset lämnar jag nu detta land. 
Varm i kroppen.
Nu är jag redo.
Så all sommarkärlek till er. Inga måsten. Vänner, vin, kärlek, musik, ljusa nätter, spontanitet, nyvunnen förälskelse, lycka och allt det andra som hör till den vackraste av somrar. Det önskar jag er.
På återseende igen den 25 juli.
Evelina

Ett långsamt farväl

Ibland måste man stanna upp och rannsaka sig själv, tiden som gått och den förändring som drabbat en. Sommaren är för mig som en mellanperiod, tiden står still. Nästan som att livet tar en paus för att andas mellan två intensiva perioder. Vad Har hänt? Antar att det är sådana här tankar folk får när nyår närmar sig, typ vad har jag gjort iår? För mig har sommaren då naturligt blivit "nyår" eftersom nästan allt förändras emellan denna varma årstid. 
Lite små bra/dåliga skeenden, förändringar och stoltheter (som snurrar runt i skallen):
- Vi tog "Ta inte i så du kräks" mot stjärnorna. Tillsammans grälade vi. Tillsammans är vi idag en oförstörbar klump kärlek, en tilltrasslad boll av unika personligheter och talang.
- Evelina träffade Lilja, det fixade vi.
- En stor förlust i mitt liv- vet ännu inte hur läget är va.
- Jag tränar och hittar tillbaka till den unga Evelina som förlorades i viktor rydbergs betygsångestdepressionen.
- Lyckas ludda in mig i en vän, känslor uppstår och dör.
- Tappar litteraturvetenskapen och saknar den direkt efter avskedet. Man kan inte få kakan...
- Förtränger myggallergi- hell on earth
- Lär mig nästan använda en telefon som alla andra. Underdrift, borde skämmas.

Lite annat i huvudet:
- Hägerstensåsen. Ylva och jag håller tummarna för lite barmhärtighet mot fattiga ungdomar! Så fin bussresa, jag bara känner de positiva vibbarna. Att bo med den kvinnan är helrätt.
- Arg på mig själv för att jag inte tagit mig tiden att gå på bio med Sophia.
- Luriga män i mitt liv, typ riktigt luriga.
- Och sen då? Teater? va nej jo okej kanske eller njae hmn gah socionom? va nej jo okej blä fast jaha gah

Om jag nu fick en önskan:
- Vill jag återuppleva dagarna på Elins landställe. Jag vill promenera en oändlighet med "Koooornelius". Vakna och (dö!?)skratta åt rosa spindlar. Baka en tveksam morotskaka. Drömma leva, leva drömma.

Gud nu skapade jag en snöboll också. Blogg, käre vän, det finns så mycket mer att skriva. Och mer för varje stund. Så mycket glädje och sorg som finns i ord att beskrivas. Inte nu. I mitt liv finns så mycket good and bad. En sak som jag i smyg är mest stolt över, som bara jag tyvärr hittills märker är: min tacksamhet mot det lilla. Kampen mot det lilla dumma som alltid annars lyckats vinna. Ni vet när man är på väg och ska möta bästisen men blir asförbannad när man missar tunnelbanan. Vännen är kvar, oroa dig inte. Uppskatta istället. Nu är jag inte alls färdig med detta, pågående arbete of course.

En massa babbel bjuder jag på. Varsågoda gott folk.
Ett långt farväl.


Lugnet före stormen

Efter en dag av stan är det inte skönt att komma hem. För nu ska det packas färdigt. Med risk att låta tjatig så är det joobiggt att packa! Har jag glömt något? Förmodligen. Vad? Vet inte!!!! Så här sitter jag halvt apatiskt och går igenom allt. Trippelcheckar listan typ. Jaja. Ordnar en massa musik gör jag också. Runt 7 nya album finns nu i mitt bibliotek, spännande och varierande toner ska hålla mig tipptopp under tågresorna.

REA

Nu bär det in till stan! Som ett litet hejdå ska jag och bror till Nks-förtidsrea. Ska bli väldigt kul och jag hoppas på en bra rea! I en lågkonjuktur så är det ju bäst rea på dyra varor. Är trött som få dock, kunde inte sova med en massa packning i huvudet. Men det hör till liksom. Sedan är det en massa rännande runt stan. Jag ska bla vaccinera mig-andra twinrixsprutan! Efter det är jag reeeedo.

Kan inte förstå hur tiden flyger. Saknar midsommar redan, vill tillbaka till Ljusterö och tjejorna. Den avslappnande stämningen och hur vi hela tiden sa "livet leker". Det gjorde det verkligen. Midsommar 2009 in my heart.

Packar mitt liv

Känns det som. Vad behöver man Egentligen för att överleva i Europa i 30 dagar? Svårt svårt att veta hur mycket kläder som är nödvändigt, är man för optimistiskt eller tvärtom? När märker man det och hur stor blir katastrofen när man står med en ryggsäck full av smutstvätt? Det snurrar i mitt huvud. Jag måste införskaffa linnen, den saken är säker. Linnen luktar aldrig, och om det är en bra färg syns inte heller fläckar! Sparar min stackars rygg.

Midsommar vill jag skriva en bok om typ. Så mycket fint som hände, så många underbara minnen. Hinner inte skriva om det nu tyvärr, vill lagra det också, låta det vara mitt en stund. Perfekt var allt förutom helvetesmyggen. Självklart glömmer jag bort/förtränger hur allergisk jag egentligen är och förbannar mig själv sedan. Sista kvällen var inte kul, jag var nog social som ett kylskåp för jag kunde inte släppa smärtan. Dunkar i hela kroppen, känner mig avdomnad och blir trött, samtidigt kan smärtan inte kopplas bort. Ja smärta, inte kliar mina bett som alla andras, utan Ont ska det göra. Min vad är nu 3 gånger så "muskulös" än normalt. I am super-sexy.Tro mig- nu är jag förberedd för Europas mygg. Apotekets myggskyddssortiment är nedpackat, det ska gudarna veta.

Åter till min packningslista!

strawberry fields

Imorgon ska jag då upp jättetidigt. Så här sitter jag kl. 20:30 och funderar på att lägga mig? Läsa lite och somna in tidigt.
För tillfället så har jag en kamp med mig själv, det gäller träning. På sistone har jag trots all teater tränat regelbundet och hållit gång veckorna ut. Men nu när allt är över har jag totalt säckat ihop. Detta är enligt mig mest vädrets fel, eftersom jag antingen går runt med konstant huvudvärk eller är allmänt energilös och tråkig. Hur som helst så får jag en slags panik när jag inte rör på mig så mycket som jag gjort. Det blir kaos i huvudet och en massa dumma tankar säger hej. Därför så har jag nästan med flit nu inte tränat- för att stämma av och acceptera att man måste hitta en balans. Träning kan också vara ett beroende, precis som rökning, och jag vill inte hamna i nått träsk. Tågluffen kommer bli ett riktigt prov på min acceptans.
Midsommar, jordgubbar i stoooora lass. Dans kring min midsommarstång.
Nu ringde Jonas! Jag hjärta couch surfing. Vi har nu boende i Athen, i minst en vecka. Ett hus uppe i bergen cirka 10 min från staden! Sola och bada tjooohoo. Vila fötterna och ryggen. Me happy.
Ha en underbar, supermysig och fin midsommar allihopa.

Gröna Lund

Igår lekte jag med tjejorna på grönan. Hur kul som helst! Man känner sig verkligen levande när man springer runt som ett litet barn till nästa åk! Insane rekommenderas, men ja, den var som sagt lite kort. Och efter grönan? Vad gör vi då, jo i sedvanlig ordning går Ylva och jag ut. Vi hamnade på Baba och hade det myyysigt. Träffade goa typer. Förutom en, eller två, som igår bara slängde ur sig de mest kassa raggningreplikerna.Vad sägs som "vill du se något färgglatt?"- ehmn NO.

Okej imorgon är det midsommar! Jag längtar längtar längtar. Jag ska bara sitta och njuta av kärlek, vänner och mat! Ett långsamt gott farväl. På tisdag bär det ju av va, och en månad är ändå en månad.

Nu ska det handlas inför imorgon. 
Jusste i veckan har jag suttit hundvakt åt denna krabat. Började nästan bli lite för bekväm med sköna promenader med honom. Morgonpromenaden till bageriet går att vänja sig med till exempel. 
Hundkräket, eller Ricky. En "liten" hund på 1 år.

Peace



Okej. Nu har bilden inte med något av följande inlägg att göra, den representrar stillhet. När teatern är borta så kommer andra tankar krypandes. Därför längtar jag efter en rejäl tystnad. Ungefär som jag kände när vi fiskade i dalarna förra sommaren.

För andra gången kikade jag på Twilightfilmen. Värsta filmmarathon här, idag och igår va. Att kolla på film ensam är fint tycker jag, har alltid gillat det. Då får man skratta ut, gråta en flod eller tre i sin egen takt. Enda negativa är att jag gillar att ställa frågor ibland under filmens gång. Typ "vad tror du händer när man dör?" eller "varför har de ketchup på salladen?". Eko. Ingen att fråga idag.

Bröd min död

Pappa, bror och jag gick förbi pizzerian och laddade inför under 21-matchen som går nu. Jag som inte är ett stort fan av pizza var modig och tog en sallad (vi vet alla hur pizzerior är med sallader), en avokadosallad. Hittills frid och fröjd. MEN till salladen får man såna där pizzabröd. Två stora. Som jag slukade för att de är så jäääädrans delicious. Så här sitter jag och har så hejdundrans ont i magen. Jag är mätt och uppstoppad.
Så värt.

Trivialiteter

Inatt har jag drömt om föreställningen och teatergruppen. Jag har rabblat repliker, sett kaos som inte hände, bråkat och gråtit. I drömmen så bloggade Carolina Gynning om oss också, inlägget hette "Teater Gräl". Känner fortfarande hur glad jag blev i drömmen över detta, hur långt vi kunde gå om en kändis bloggade om oss. Weirdo?

Jahapp. Igår så kollade jag på Benjamin Buttonfilmen. Jag gillade den trots Big Fish-deja vún, den hade en slags lugn och kärleksfull ton i sig- inget drastiskt hände egentligen. Samtidigt var den inte tråkig heller.

Måste man börja acceptera att man blir mer blödig med åldern? Mer feg och eftertänksam? Ni vet hur småttingarna flyger i skidbackarna, och man tänkte att det är väl onödigt när man inte vet hur man åker. Och sen när man har åkt i 10 år så vågar man ändå inte störtloppa ner för backen (lika fort som tottarna)? Samma sak kände jag igår när jag kollade på filmen, hur tårarna var nära. Så var det knappast för några år sedan.

"Your life is defined by its opportunities... even the ones you miss." - Benjamin

ER

Sista avsnittet av Cityakuten snart. Jag sitter bänkad med en kaffe och nektarier.

Vad finns det annars att göra när vädret är som sämst? TV är min frälsning en måndagkväll.

Livet har sina tunga stunder

http://www.youtube.com/watch?v=h8VGQTtENSs


Men låten är förskräckligt fin ändå.

Hattjakten

Hatt är skönt, särskilt när det regnar, man har en bad hair-day och känner för en mörkare färg på läpparna (som jag annars inte kan ha).
Fick bli en hastig bild, en liten pose bjuder jag på också. Nu är det off till Pero och ladda ladda ladda.


Det öser ner

Tittar på nyheterna, handlar just nu om valfusket i Iran. Läskigt och oroväckande. Repotaget slutar med en kommentar från Usa och Fn "vi hoppas naturligtvis att valet är baserat på väljarnas röster". Va? Vadå "vi hoppas" ehmn. Näe jag tror hela Irans befolkning demonstrerar med skyltarna "Where's my vote?" bara för skojs skull.

Ska åka in till stan i regnet. Motvilligt lägger jag till. Inge kul att gå runt i regn och rusk. Men jag behöver efterforska eventuella saker till packningen. Typ resehanddukar och dylikt. Sedan är det ju föreställning.
Som sagt, vår sista. Från och med nu ignorerar jag det faktumet. Demonstrativt.

På med stövlarna.

Lördagssugen

Min vän en lördagskväll.
Äckligt gott. Jag var så sugen på karamellkungen egentligen, men snål som jag är började jag rota i köket istället. Och hittade: några bitar toblerone och the tårta ovan.
Sommarkrysset är på tv. Dötittar och tänker gå och lägga mig tidigt. Jag älskar att sova med regn.

Jazz

Det var en jazzbrunch vi hamnade på! Hur mysigt som helst med två gitarrister som lirade jazz i bakgrunden när man äter gott. Hommusen var to die for kan jag säga. Rekommenderas. Däremot så kan man ifrågasätta personalen, eller rättare sagt, En viss människa i personalen som ideligen ville sno våra tallrikar. Är inte tanken med brunch att kombinera två måltider? Får man inte ta mat flera gånger då? Eftersom man bara fick en tallrik så ska man väl inte sno den så fort sista tuggan är rensad.... han kollade våra tallrikar var 10e sekund. Irriterande var ordet. Och hur kul är det när man för tionde gången måste säga "ehmn nej jag ska hämta mer".
Jag rekommenderar i alla fall brunchbuffén mycket. Bra pris och god mat, med mycket vegetariska röror! Jag som är en inbiten frukostmänniska saknade kanske lite mer frukost som scones, lite juice och yoghurt! Men men.

Idag ville jag verkligen gå och se världspianisten Lang Lang på konserthuset. Tappad som jag är glömde jag såklart bort att boka biljetter et voila: slutsålt plus en oändlig väntelista. Jippie. Som tur är han ung, så han lär ju dyka upp fler gånger. Till skillnad från Neil Young som spelade på WTAI igår, han är en gamling nu va. Hade varit riktigt tufft att se. Men då man måste köpa en heldagsbiljett så var det inte aktuellt. 750 spänn för Neil- inte före en tågluff. 

Imorgon är det vår sista föreställning. Separationsångest hejhej.


Mosebacke

Där ska jag äta brunch idag med Jonas. Länge länge länge har vi försökt hitta en lucka som passar båda, en lucka för lite seriös tågluffplanering. Today is the day. 

Igår var jag på 50årskalas. Roger Westberg, Boulevardteaterns teaterchef, min chef fyllde stort-med betoning på Stort. För Boulevardteaterns scen var smockfull, med Rogers 100 närmsta vänner. Och minsann, Alla kändes nära honom. Den mannen är älskad. Tal hölls som på löpande band, uppträdanden, band spelade, Ika Nord berättade den mest fina dikten och vi satt i timmar och bara lyssnade, skrattade och åt. Om jag är hälften så älskad och omtyckt när jag är 50 då är jag lyckligt lottad.

Oldie

Gamla designen igen. Jaja, det viktiga är väl vad jag skriver...

Idag är det då föreställning med två inhoppare. Håll tummarna. Jag är konstigt nog väldigt avslappnad, inte alls stressad över detta. Lite oroväckande? Eftersom det är Näst sista föreställningen har jag bestämt mig för att oavsett hur det går vara stolt! Och jag tänker njuta och suga musten av varje minut som vi har kvar. Så det så.

Till alla:
på onsdag är det grönan som gäller! Jag är så enormt barnsligt upphetsad! Kul kul kul. Spelar ingen roll hur mycket reseplånboken gråter, det är dags! Sist jag och elin var där, ja den glädjen räckte typ hela sommaren. Favorit i repris säger jag bara?

Veckans lärdom:
Laroy är inte my kind of place. Den saken är klar. Herrejisses vad vi skrattade (till en början), sen blev det bara smärtsamt att beskåda allt omkring. Hur beter/klär/pratar/gör folk egentligen på sådana ställen? Jag har väl inget emot det sådär, konstaterar bara att jag var utomordentligt malplacerad. Tänker jag inte gråta floder över heller. Jag trivs bättre där, på ett soft ställe utan förutsättningar eller statuskrav, där jag kan lukta på? You get the picture.


Me again

Lite uppehåll...writers block eller nått kan vi kalla det.

I alla fall så känner jag mig konstigt nog uppfylld av energi. Det händer saker nu hela tiden! Och inte bara ångestfyllda teatersaker utan mitt sk. privatliv har nästan återuppstått! You heard me! 
I och med att teatern börjar ta slut måste jag fylla upp tomrummet. Tågluff hello. 

Däremot så är livet Såklart inte tipptopp. Vinden har inte riktigt vänt ännu. Det har varit uppochner va. 
Igår fick Lilja diskbråck. Skräcken. Finns inge värre-jag repeterar-det finns inge värre än när vänner mår dåligt, oavsett fysiskt eller psykiskt. Särskilt inte när man inte helt och hållet kan vara en vän, utan måste styra upp våra två föreställningar mitt i allt. Men det här fixar vi. Ett diskbråck? Knäcker de flesta, men inte fan knäcker det oss. Jag är omringad av eldsjälar: Lilja med den största glöden, starkaste flamman- vi fixar det här!

Vad mer?
Jo. Vad gör jag i höst är en bra fråga. Plugga eller? Eller? Eller? Kommer jag kunna lämna teater?
Idag panikrepade vi på teaterhögskolan.
och...
där kände vi oss alla hemma (fast jag sa det inte högt)
sedan...
så gick vi förbi dramatiska institutet
fan.

Tillfällig lösning:
hämtar min bailleysdrink som nu är cold...ice-cold.

Fortsatt lösning:
Ylva och Svennos kommer hit. Sedan stockholms gator (höll jag på att säga) men nej klubba är tanken!

Skål.


At work

Chefen är på intagningsprov och då jobbar jag heldag här på  Boulevard.

Nu har ju festivalsommaren kickat igång med Sweden Rock och jag saknar saknar min arvikasommar. Flickor det var ju så underbart. Idag på nyhetsmorgon handlade det om "festivalmodet", alltså hur man är trendig Och smart under festivalen. Mitt favoritråd var att man alltid ska ha nötter i fickan! Gott, mättande och lågt GI. Men mig vetligt så är väl nästan halva charmen med festival att vara lite dirty liksom? Så kände jag på arvika. Vad hade festivalen varit utan min och Elins chili-con-carne på konserv-frukost? Eller att vakna upp med sikte på närmaste skabbiga bajamaja? Charmigt.

Varför hatar alla kameror mig?
Att göra: Bli vän med kameror

!

Av någon outgrundlig anledning fick jag för mig att börja leka med min egen blogg. Och ja. Sent på kvällen när man varit uppe sen 06...jag fortsätter en vacker dag! Håll ut!

Ni kan väl fortfarande läsa?

Love

50 first dates

Tittar på den sista biten av filmen 50 first dates.

I am a sucker för 90talsrullar.

Särskilt de äckligt söta.


Skor mig

Åh vad jag inte gillar att jag inte vet om jag kommit in på min utbildning eller inte. Dont like it at all. Jag är ärke-kontrollfreaket. Det kombinerat med min ambivalens är Katastrof just nu!
Första veckan på Pero kände jag verkligen att Om jag nu fick betalt skulle jag kunna hålla på med det här på heltid....i think? Eller? Skulle jag nöja mig? Vette tusan.

Idag har jag köpt ett par nya ursnygga converse! Hejdå pengar. Hello nice purple feet.

Sådär ser modellen ut, som ni alla säkert har sett överallt. Mina är då underbart lila!

Trädgårdmästaren!

Kl 07 imorse åkte jag med mamma till landet för en endagstrip! Trimma gräset innan regnet var målet. Och det gick så bra så, jag körde med gräsklipparen på full gas och undan gick det! De har en såndär stor som man kör ni vet, riktigt skoj!

Nu ska vi in till vadstena och äta lite lunch! Behövligt då vi har burit runt på en massa bråte också!

Börjar för övrigt fatta tycke för P3, bra blandning på skön musik! Lite halvkonstiga pratade dock...

Extra allt

Önskan: att bara behöva fokusera på En sak i taget. Och inte låta de andra störa. Nu är det mycket som stör...hänger i luften och är ouppklarade. Har verkligen lagt mitt privatliv åt sidan i och med teatern. Något som nu känns som en obotligt korkad idé eftersom det har kommit ikapp mig och bites my butt. Den saken är klar.

Vissa människor är bra luddiga. Och dessa människor är som myggor. Myggor som dras till mig bara för att jag är allergisk mot dem! Alltså kan jag undvika dem lika mycket som jag tål dem, dvs inte alls!

Okej, på sista tiden har jag verkligen börjat störa mig på människor som klagar också! Så det ska jag inte göra! Otacksamhet bläääääää på den. Fokusera på det positiva ska jag minsann göra. Och vad är det? Jo min efterlängtade sommar!!!!!!! Tågluff med Jonas. Idag har jag varit och vaccinerat mig mot Hepatit A och B- well done. Har bara stått på min "att göra lista" i ett halvår. Nu återstår bara ett tandläkarbesök och hälsa på optikern lite.

Städa lägenheten next! Har verkligen suktat efter det. Små enkla saker som förgyller ens morgon till exempel. När man vaknar till en nystädad lägenhet känns livet lite lättare.




RSS 2.0