Apropå studenttider...

Så känner jag mig så gammal nu när alla småttingar verkar ha mösspåtagning idag...
jag betraktar dessa och tittar på mig själv..jag ser lika stor/liten?! ut, ingen skillnad. Bara två år.

"Du ska ju tusan fylla 21 Evelina" säger Emmy till mig då.

Valborg i slowmjukismotion

Dags att bege sig in till stan och möta upp Emmy, vår fabolous kostymör och snacka tyger! Jag har höga klackar på mig eftersom jag precis varit och träna och hinner inte promenera som jag annars gör i stan! Så i feel pretty.

Bojkotta Valborg är det som gäller idag. Jag drar inte till uppsala, jag ska inte sitta i en park och dricka folköl utan jag är stolt "tråkmåns" och ska myspysa idag. Mjukisar? Gråta till en film? Vem vet vad kvällen bjuder på möjligheterna är endless!
Oroa er inte, nej jag tänker inte göra detta ensam, det vore lite over-kill. Utan pensionärssyndromet tycks vara smittsamt! Det finns följeslagare till min mjukisafton.

Den bästa intrsuktören idag på Friskis, dessa artister spelades: The Ark, Linkik Park, Britney och Dolly P! Omväxling pumpar upp indeed.

Förbjöd man inte mobilprat på vissa tunnelbanor? Vilka tubar? Ge mig.

På min att göra lista idag: Dags att börja plugga ikapp inför valet som kommer upp! Mucho viktigt allihopa! Rösta rösta allez allez allez.

Pöss



It's alive?!

Min lilla dator lever! För här sitter jag med den i knät hemma hos mamma där jag annars inte har en dator. Då mamma är bortrest spenderar jag lite quality time med bror, för tillfället med att lyssna på honom fyllesova (han är precis hemkommen från sin första skiva). Annars äre gött.

Den stora affischdagen har varit tung. Jag och Lilja tog oss an "norrmalm" som det stod i listorna. Underskatta inte alla legala affischplatser i innerstaden säger jag, för vi gick och gick. Allt för konsten. Och jag måste säga att jämförelsevis har vi en killer snygg affisch, vi såg några (Teater Giljotin bla) och de var så tråkiga och såklart ångestladdade...alltså gråa, mörka och pretantiösa. Så nöjda var vi i slutet där minsann.

Dagens "åh": att äta apelsin. Så hejdundrans gott men kletigt och rinnigt. Jag var täckt med apelsin och när jag står där mitt i apelsingeggan inser jag att det inte är så smart att göra det när man jobbar....eftersom det vipps kan bli fikapaus och 100 pers strömmar ner från salongen. Er fantasi får täcka resten...

Distraherar er lite med denna, tror att det är min favvo av bilderna?


Snart på en Teater Pero nära dig.

Knappljud!

Varför har man knappljud på mobilen? Från Fridhemsplan till Farsta strand fick jag sitta och lyssna på ett långt himla sms som skrevs med knappljud. Inte ok.

Idag är det den stora affischdagen! Alla affischer är tryckta och ska nu upp över hela Stockholm! Vi har organiserat en picknick i Tanto och sedan skall lag ut och härja i staden. Inom kort ser ni en insnörd gubbe på närmaste affischstolpe!

Jag kan avslöja en hemlighet! Om jag klagar över något så är det mina för många tankar som tar över mitt väsen, Kaosihuvudet som vi har börjat kalla det. Och efter i tisdags har jag upptäckt ett mildrande medel mot detta- prata tills man inte orkar. Denna metod beprövades när Lilja sov hos mig, vi ältade alla urgamla löjliga tjejproblem till vi kräktes på det. Resultatet: en god natts sömn, och vi somnade fort! Amen to that.

Eftersom det inte är rep idag så hittar ni mig på Boule ikväll, förmodligen en sällskapssjuk Evelina...PIK...
Jag har tänkt skriva mer i bloggen, men min lilla dator (den minsta) har krackelerat till min stora förvåning! Nyköpt och allt, så jag är förbannad och detta måste åtgärdas snarast för mitt blodtrycks skull. 

En liten rolig notering: Jag är för tillfället med i en KI-undersökning. Institutet har påbörjat en undersökning som skall mäta om det finns något samband mellan var man bor och hur mycket man rör på sig. Jag går från och med igår och en vecka framåt med en gps/steg/längd-räknare runt midjan. Very roligt. Tur att jag inte planerat party i veckan då den inte matchar till någon som helst partydress. 



Sweetest downfall

Inget blir som har tänkt sig, en naturlag typ. Bara att acceptera?

Just nu är jag frustrerad på mig själv för att jag inte lyckas samla mina tankar och tänka klart. Tänk att veta exakt vad man känner, hur man mår och vad man ska göra för att bli/må bättre! Jag och Lilja pratade senast idag om enkelheten i att "tänka som en kille" (trampar säkert på några manliga tår nu). Vi försökte föreställa oss att inte tänka och komplicera till saker i huvudet hela tiden, onödigt analyserande och allt annat vi korkade brudar gör i vår ensamhet.

Bara för en timme kom vi fram till. En timme med "killtänk" alltså inget "tjejtänk". Det vore något.

Jag sitter för övrigt på jobbet. Kände hur personligt inlägget råkade bli..så vi går smidigt över till mer tråkiga ting. En treaktare opera spelas nu alltså, snark.

Imorgon är det nya tag, träning och rep. Genomdrag!
Håll alla tummar och tår!

Att verkligen göra i veckan: Gå på bio med Sophia! Det är dags bebis.

Solen in my heart

Nu börjar det likna något! Jag kommer precis från bolaget och njuter av solen med en kopp kaffe! Har även tränat och dammsugat idag, well done.

Försökte göra ingenting, men det fungerade inte, fick panik. Så jag tog fram manuset och började arbeta. Lyckades babbla bort lite tid i telefon...och nu har jag en shoppinglista som skall bockas av. Så till Ica it is.

Idag är det världspremiär för Insane på Grönan och jag känner mig så barnsligt sugen...jag vill vill vill dit! Släng in en femkamp och jag är världens lyckligaste. Stående hinder: pengar. Även om jag skulle kunna gå fattig en stund så är ingen annan villig att offra så mycket pengar på tivoli. Men jag ska dit. punk slut.

Ikväll finner ni mig och ett gäng tjejer i en random park i storstaden tydligen. Innan utgång myser vi med en box rosé och firar (singel?)livet!

Aloha.

Läggdags för pensionären

Jag gillar att promenera som alla vet! Brukar alltid gå från och till slussen när jag jobbar, och idag när jag gick från jobbet-jäklar! Ni som inte är mitt i vimlet as we speak kan tänka er: löningsfredag och vårvärme! Uteserveringarna var smockfulla trots att solen gått ner. Måste ändå säga att det är skönt att sitta här, och inte där just nu. Det var för mycket tjatter, för mycket fylla och för mycket allt för mig idag. Efter en veckas slit är det så man känner antar jag, som en tråkig kärring.

Idag var det föreläsningsdags för teatertreorna i gamla skolan. Det gick bättre än väntat och folk verkade gilla det hela. Själv kan jag fortfarande inte fatta hur mycket vi hunnit med- det är nu snart ett år sen vi startade Teater Gräl! Ett år sedan studenten, sug på den.

Oj. Gick precis in på aftonbladet.se och det första jag ser är "Rosing och rynkfri med laxsperma" aftonbladet har tydligen testat sk. lunchlyft. Nu ska allt gå i "lunchfart" och inga spärrar inte, skjut upp lite fisksperma vetja.
Frivilliga?

Sist kan jag inflika att bloggen är under construction! Lite framsteg ser ni, men det är inte färdigt! Vänta tills Elin är färdig, då Wow!

Kämparglöd

Det finns en sak som gör att jag skulle vilja bli överviktig:
 Jag har nämligen provat de flesta sorters träningsgrupper: Wordclass, Friskis, Korpen etc. Den bästa är helt klart Friskis och Svettis. Varför jag skulle vilja bli tjock är för den kämparglöd dessa människor besitter när de ser sina kilon i vitögat och säger: nu jävlar. Idag på träningen var det medelpass gympa, ett hårt pass. Jag svettas som en gris och det är riktigt tungt under vissa partier. Bredvid mig står en man, lite kort i rocken och med den klassiska kulan stadigt runt magen. Han kämpar som få, han får mig att kämpa mer! Det är ingen vacker syn, fastän det vackraste jag sett på länge. Och jag tittar runtomkring mig och ser dessa människor illröda i ansiktet, svettfläckar stora som solar under armarna och  med de smärtsammaste uttrycken. Men vad gör det? Deras mål är något mer än att hoppa korrekt, att hålla plankan längre än alla andra och att rätta till håret i de lugna låtarna.

Jag gav allt idag tack vare dem, och tusan vad bra jag mådde efteråt. Tack.

Teknisk förlust...

Innan jag börjar babbla, så grattis i efterskott- min vän genom alla tider:

Nintendo Game Boy 20 år.

Sådär. Godmorgon allihopa, just nu känner jag mig så ägd av Elin. Hon har fått en superkraft att göra balla bloggdesigns, och lilla jag frågar om jag hjälp med detta. Jag ser mig själv som teknisk, men det här...jesus, fattar noll. Nu har Elin till och med fixat en ny design och jag fattar inte hur jag får upp den? GAH.


Istället så lägger jag upp loggan till företaget mamma och jag föder upp.



Fin va? Snart är det en webbutik med underbara ting.


HÅLL KOLL




www.teatergräl.se






Nu är det på gång. Repetitionerna går så vackert, fint, underbart och framförallt det är KUL. 
Måste ladda batterierna, sova, andas men åh nu är jag så exalterad. Hjärtat bara bankar. Jag känner mig smått galen, och jag älskar det.

Företagande.

Idag, förutom en massa teaterarbete, sitter jag med mammas nystartade företag. Jag är hennes inofficiella partner och idag skall det marknadsundersökas: kartläggande av konkurrenter och marknaden generellt, spännande faktiskt. Lite stressande dock, många Olika bollar i luften är kanske inte det lättaste.

Sedan är det rep. Efter igår så är jag ett ton ångest lättare, behöver inte säga mer än att luften är ren. Förhoppningsvis så fortsätter det idag och blir bättre. Det händer grejer och det är så tråkigt när man Aldrig får/kan/hinner stanna upp och överblicka allt man har gjort och åstadkommit och bara konstatera: Vi är jävligt BRA.

Vi är till och med så bra så att på fredag skall vi grundare av Teater Gräl föreläsa för treorna på vår gamla skola. Föreläsa. Om att starta en teatergrupp- och lyckas. Det enda negativa är att vi inte hinner med yogan på fredag! Blä.

Känner för att skåla, eller ja, det skåla står för. För vänner. Det gjorde vi i fredags, love it.

Another weekend.

Och så var det söndag igen, jag sitter här med ett dubbelpass barnföreställningar och solen skiner utanför.

Det här med mina konstiga cravings har blivit lite av ett (oroväckande?) tema här. Idag kom en hel dröse med barn in på teatern, alla med en varmkorv med bröd i handen...Jag som på senare tid har fått en allt mer vegetarisk kost kände trots allt hur åhh va gott det skulle vara. Intressevimpel.

Helgen har varit fin. Pans fick sig ett sista besök, och thank god. Riktigt sunkigt och fjortisfyllt var det, bra att det stängde "tidigt". Efter ett äventyr i en taxi hamnade vi på Scandic Malmen i 30 min...en konstig drink och så var det den kvällen. Gratis smakar inte alltid gott. Helgens eskapader tog slut där, då jag har jobbat den resterande lördagen/söndagen.

I fredags fick jag komplimangen "du är verkligen speciell". Med en fundersam blick frågade jag "är det en komplimang?" svaret var ja. Jag är dock fortfarande fundersam. Tonen i "komplimangen" var i och för sig fin. Det tackar jag för.


Det börjar vankas kärlek banne mig


En ny reklam för pooler :
"Unna dig en swimmingpool"
Jaha? Tja, varför inte. Bara att slänga upp...

Igår träffade jag Elin och vi hittade en "plånbok" eller en mobilstrumpa innehållande allt en människa behöver för överlevnad: körkort, kreditkort, doktors leg, passerkort mm. Hjärtattack om man tappar den alltså. Men No Fear evelina och elin was there! Och genom 180 100 fick vi tag på vederbörandes svägerska och tadaa, vi är 100kr rikare, för att inte tala om den Athon Berg-kakan vi också fick! Bra karma?

Snart är det dags för yoga. Fast först ett besök på bolaget! Alltid lika kul att se alla friskusmänniskors blickar när man kommer med den klirrande lila kassen i högsta hugg. Värt. 

När jag ändå är igång med tveksamma slogans, så åkte jag förbi Trosa i helgen. De flesta kommuner har ju en slogan som ni vet, och det har även Trosa:

"Trosa- 
Världens ände"

Den fria viljan

Jag slår ett slag för att må bra igen! Självkänsla. Har umgåtts lite med Lilja och hon har en vacker indienmentalitet som smittat av sig "stockholmare tycker sig trötta och feta hela tiden". 
Försvinn trötthet säger jag. Det hela är beroende av motivation, inställning och ren viljestyrka, alltså inte att man kom hem sent och måste upp tidigt. Jag tror på det.

Igår satt jag och gjorde ritningar för det som skall byggas till vår scenografi. Det var faktiskt riktigt spännande att mäta, rita, försöka sig på en skala...det blev lite halvrörigt men tusan det var inte lätt! Ni får komma och kolla in resultatet senare.

Satt några och sökte högskola igår? Ni har fått dispens till kl. 12 idag pga systemkrasch. Woho for you. 

Det här var ett meningslöst inlägg. I will shape up.

lägesrapport


Väderprognos: MINUSgrader??!?!?!?!?!!?!?!?!?
nejnejnejnejnejnej säger jag bara.

Igår efter rep så satte vi oss och "tog en öl", alltså jag beställer ett glas vin och får höra att det är slut. Efter en tystnad blir jag tvungen att beställa en cider...offrar mig, skulle jag vilja kalla det. Kolsyrat och jag är inte vänner.
Hur som helst så var det urtrevligt att sitta och tjattra, att pendla mellan ämnen som palmemordet och nakendans i vardagsrummet. 

På nyhetsmorgon så talas det om den kommande mördarsnigelepidemin, i rutan talar en snigelexpert. Nu ska jag inte vara sån, men: snigelexpert. SNIGELexpert. Varför varför, av alla yrken och forskningsområden??

Sist men inte minst så har jag hittat min fickspegel! Var ensam när detta skedde och var så ledsen att jag inte hade någon att dela denna glädje med. Firade med valnötter.

visdomsord för att citera tv4 "Ta itu med vardagssniglarna redan nu!"


Dramatisk händelse


ingen kommer förstå mig, men:
min lilla fickspegel är spårlöst försvunnen.
......................................................trauma..........


Försöker tränga fram ett leende mot publiken här på Boule, men sorgen över denna förlust är för stor. Var kan jag hitta en ersättare till en sådan trogen livskamrat?
(sitter nu och skrattar åt min egen narcissistiska humor, den är lite kul)


Back to reality.

Sleeping in my car

Då var påskhelgen så gott som över, jag sitter i bilen igen. Tillbaka till arbete, rep och familjen! Med nyvunna krafter och positiv energi faktiskt! Jag är fullproppad med nyttigheter och mitt sinne känns tusen gånger lättare. Imorse vaknade jag av väckarklockan kl 08.00, åt en härlig frukost och tog en timmes lång promenad längs med havet.

För övrigt så är jag mer taggad på Robinson än någonsin efter gårdagens anvsnitt! Hur beter sig människor egentligen? Det är faktiskt skillnad på att göra bra tv och att göra bort sig, fastän det är underhållnings för de hemma i soffan så bör man inte offra sin självrespekt...

Farmor skickade med valnötter från Wiener Neustadt (the Raddas hemort i Österriket) alltså handplockade, äkta vara! Om någon är insatt i valnötter så förstår ni. Jag är i eld och lågor!

Love, love, love (Agnes bidrag till melodifestivalen på repeat i mitt huvud)...

Halmstad

Oavsett hur gammal jag blir så kommer farmor alltid behandla mig på ett särskilt sätt. Min farmor har alltid kylen full med godsaker, hon är en kostexpert och har därför full koll på hur mycket smör jag har på mackan osv. Hon vill alltid att jag ska äta det allra bästa, och hela tiden! Som liten uppskattade jag inte detta utan fann det ytterst onödigt att lägga vikt på mat all the time, men idag är det intressant och jag lyssnar gärna till allt hon säger. Allt är självklart ekologiskt, jag skämtar inte, allt. Sedan kolliderar allt det här mattänkandet med det faktum att det är påsk och godis är i centrum. Min lördagsgodisprincip is still going strong kan jag meddela.

Nu ska vi in till Halmstad och strosa lite, det är 15 grader ute, vindstilla och Halmstad är sådär lagomt vackert puttinuttigt. Sedan är det skönt att inte behöva vara omringad av otrevliga, stressade och otacksamma stockholmare. Behövlig break!

Glad påsk!

potatoes

Sitter i bilen as we speak. Har precis ätit på en restaurang utanför Nyköping tog en quornbiff med örtfraiche som skulle haft tillhörande "pommes". Men jag gillar verkligen inte pommes, så jag fick stekt potatis istället. Och jävlar vad potatis. Helt ointressant för er att veta, men jag är bored. Alltså biffen såg så ynklig ut bredvid potatisen, jag skojar inte, det var 3/4 potatis på tallriken. Pappa fick likadant varpå han brister "de kör inte gi-metoden här inte". Vem äter så mkt potatis och inte något till? Jag vill ändå matcha varje tugga med lika mycket potatis som biff, vilket resulterar i att man har en jävla massa potatis kvar till barnen i afrika. Waste! Börjar vi likna amerika i överflöd och så småningom övervikt?

Det där tog 3 min att skriva, kvar: 5 h. Kan ju inte sova heller för vi kommer fram runt 23 och det är då man ska sova för att orka en fullspäckad dag med släkten oj oj. Tur att det är påsk, jag kan distrahera mig själv med ett påskägg mamma gav mig inför färden. Som en katt med ett garnnystan.
I am not pathetic när det kommer till godis. N e j.

"Power betyder styrka"

Skärtorsdag idag! Den kommer att spenderas i en bil i oändligt många timmar. Jag lämnar alltså regniga Stockholm och beger mig mot västkusten Halmstad, till farmor och farfar. Ser faktiskt fram emot bilresan, jag har en oläst Elle som stirrat på mig ett tag! En påse nötter och im sold. Men det är teater in i det sista, snart ska jag in till stan och förhoppningsvis fixa det sista med den mytomspunna affischen. Snart snart snart får ni se den, och en ny hemsida! Bambambaam.

Är det bara jag eller har det blivit en boom av "ge ditt bidrag till hjärt-lugnfonden" reklamer? Inte bara hjärt-lugnfonden utan alla slags hjälporganisationer, och de är ju likadan: en folkkär b-kändis som pratar melankoliskt och vädjar till några hundralappar "Jag gör det, gör det du också". Inte för att jag har något emot att skänka bort en slant, men jisses over-kill med lååånga reklamer som är så dramatiska och tråkiga. Är det verkligen bästa sättet att locka pengar? 
Njae?

Milda makaroner!


Okej, vad hände med vädret? WHAT? grått. Känner hur depressionen smyger sig fram igen.
Igår var det rep med hela ensemblen, lyckan över detta är obeskrivligt. Det blev ett sk. power-rep, tre scener när vi egentligen brukar repa en! Woho det gick splendid och jag kände hur jag blev enormt mycket lättare när allt tycks fungera!

Efter Y&Ls berättande om sin Indienresa så har jag tänkt lite. Mycket av det dem berättade handlade om sverige och svenskar vs. indien och indier. Självklart var det inga nyheter de sa, men det hela blev bekräftat: att vi svenskar är otrevligare än resten av världen. Det märks verkligen vartän man går, på Ica, tunnelbanan, klubbar etc. Alla tänker på sitt eget bästa, ingen har någon känsla för service och alla tycks så trötta på samhället. Undantag finns självklart, och när man stötter på de så blir man överraskad. Man blir alltså överraskad när någon är Trevlig! Mad world (sverige).

Fick en konstig känsla av déja vu nu, misstänker att jag skrivit om detta problem tidigare. Oh well.

Ps. Hanna, ungen jag vaktar, är vegetarian. Vilket är urmysigt eftersom jag får ta vad jag vill från frysen och laga, och det finns verkligen allt i deras frys! quornbitar, goda vego-biffar och lots and lots of veggies!

Milda makaroner- citat från Bamse, stånde dvd här i huset.


gamla ansikten, samma kärlek

Vädret ser lovande ut! Nu sover ungen och jag sitter och njuter av tystnaden tillsammans med nyhetsmorgon och gmail. Alltid när jag jobbar vill jag ha något i bakgrunden, fungerar inte annars.

Igår hade vi lite mysknytis för att välkomna L&Y till teatern, de efterlängtade töserna som för ett tag emigrerade till Indien. Jag satt och lyssnade i flera timmar, och bara försökte lära mig av deras erfarenheter, högst njutbart.

Gårdagens nyhet: Singoalla (alltså kakorna) med lakritssmak.
Betyg: + + +

Team Intense

Intensivt. Det är ett bra ord. Det beskriver min tillvaro ganska perfekt, i alla fall just nu. Och intensivare blir det. På gott och ont. Teatern trappar upp på alla nivåer; samtidigt som premiären närmar sig så blir det mer bollar i luften, mer armhävningar på uppvärmningarna och vi alla nöter på varandra mer. Oundvikligt ja, men inte heldåligt heller. Det är nog därför man alltid känner en tomhet efter varje projekt, alltså på grund av intensiteten. Det intensiva blir ens vän, vardag och allierande, samtidigt som det stjälper resten av ens fritid. Så blir det med allt man brinner för kanske.

Snart är det påsk. Min favorithelg! Det är något särskilt med påskägg, jag vill bara titta på dem och förundras över deras skönhet. Gav mig på att samla ägg ett tag i mina yngre dagar, gick sådär. Hade ingen plats och dem såg så ynkliga och malplacerade ut under de andra högtiderna så av medlidande sa jag hejdå. Nu har jag myror i brallorna i väntan på de godisfyllda underverken!

Först tar vi oss igenom veckan med pompa och ståt.

Små lätta moln

Nu sover Hanna med en nappflaska och  "niinen" ett gosedjur, egentligen en katt men som lyckats bli en kanin. Idag blir en kort dag med busfröet då jag senare springer iväg på yoga. Laddar om. För att sedan bege mig vidare på möten osv, vi avslutar dagen självfallen på Boulevard. Ni är alla välkomna att kolla på en askul föreställning, om fredagen inte ter sig bättre.

Även jag måste sticka in en kommentar om vädret. Blev lite inspirerad men även blue av S som skrev "let's all fall in love". Det är sant att alla paren poppar upp överallt, på caféer, parkbänkar och jäklar vad lyckliga alla är. Men vettni vad ,det är vackert med kärlek och det kommer jag alltid att tycka. I dess renaste form är det fritt ifrån ondo och den formen dyker upp på våren. Kärlek och lycka är oumbärliga pusselbitar.

Tussilago.

tick-tack

Jag gillar inte när tiden går långsamt. Det är en ovan känsla, alltså är jag oförberded och vet inte hur det ska hanteras. I mitt fall så blir jag stressad och känner att jag "slösar" bort dagen, trots att jag jobbar och ändå tjänar pengar. Vad innebär egentligen att göra nytta? Blir man någonsin tillfredsställd i sitt sökande efter syfte, mening med vardagen och livet?
Om jag läser en bok känns det bättre? Planerar resten av veckan? Eller är vi rädda för att bara vara? Varför då?
Vilka otroliga varelser vi människor är.

RSS 2.0