Uppfriskande grupparbete

Idag handlade lektionen enbart om problematiken i att formulera en BRA frågeställning till vår slutliga rapport. Problemet ligger i att kombinera de saker vi måste inkludera och temat som gruppen valt.
Temat vi valt: självmord bland ungdomar under 18 år.
Intressant som tusan, men inte det mest uppfriskande att efterforska kring. Läskig statistik som dyker upp, för att inte nämna symptom osv. Typ, mardömmar och sömnsvårigheter som ibland avgörande faktorer....tungt.
Välkommen till den nya deppbloggen.
NEJ för TUSAN.
Allt är tipptopp, jag sitter nämligen här svettig som en gris efter ett Ki-pass. Ki står för kraft skrek ledaren upprepade gånger under 55 min. Det innebär ett kampsportsinspirerat jympapass, alltså lite kick-boxningmoves och en massa päckelstyrka samt meditativt i slutändan. Lättare än jag (sämst på att beskriva) får det att låta!
Oförståerligt: hur människor fortfarande använder gråa kläder när de tränar, efter 5 sek får de svettfläckar stora som antarktis! Hej kom och hjälp dem.
PUSS

Vett och etikett

En kvinna i 30-årsåldern äter ett äpple på tunnelbanan mittemot mig. Lägger sedan ned äppelskruttet under sina fötter, alltså på golvet i tunnelbanan. Tar upp en nektarin och gör detsamma med nektarinkärnan. VA? Usch äckelpäckel. Typexemplet på varför stockholm bara blir skitigare och äckligare. Orsak: nonchalans! GAH. Jag gav henne massa bitchslaps i fantasin kan jag lova.
Så där sitter jag i min hatbubbla, försöker läsa något akademiskt oläsbart och vad händer då? Jo man blir tusan så uppmärksam på alla andra störande småsaker omkring. Typ, en gammal man som sitter och rosslar, eller vad det nu kallas, ofräscht är det hur som helst. Och en annan äldre man som pratar för sig själv bredvid mig.
Det hela avslutas såklart med att en tiggare med textlapp kommer förbi och ger en skuldkänslor.
Tack världen.

felfokuserad

Tillfällig sysselsättning: granskar socialstyrelsens hemsida för inspiration till grupparbete.
Lätt distraherande: mitt upprepade (och förmodligen påhittade) behov av frukt.
Lösning: icke existerande. (Kanske när fruktskålen är tillintetgjord...alltså om tio äpplen).

Stand-up!

Är det någon som har missat att det är Stockholm Comedy Festival i helgen? Jag har jobbat helkvällar hela helgen och det har varit kul men hårt! Fredagen blev lite extra mysig då Elin kikade förbi och kollade på sista ståupparen. Efter föreställningen hängde vi lite på teatern, jäättekul att få prata i mikrofon och rocka loss på scenen med ett glas välförtjänt vin i handen. Fin kväll.
Igår var jag då självklart trött som få och kvällen kändes oändlig. Chockad blev jag när jag står där och Björn G svänger in i logén. Kändis för all del, men jag måste säga att de är oftast halvt otrevliga och man ser hur de tänker "jag är mer än alla andra". Trist men sant. Undantag hela Al Fakir familjen och Björn Skifs hittills!
Jag har fått reda på att en "vän" har sagt en sak om mig som, vid gud, INTE har hänt. Lite oroad är jag över hur mycket ryktet har spridits, men får lita på att människor tror bättre om mig! Jisses. Kan folk omkring mig sluta bete sig som små trotsiga omogna barn!

Det vackraste jag vet

"När får man börja tycka om någon?"
Vet inte exakt vad det är, men meningen är vacker. Oskyldig och genuin, så som det ska vara.
Förmodligen är det enkelheten som attraherar mig. Kräks ibland på oss tjejer (ingen skillnad på vuxna kvinnor heller kan jag informera) när vi analyserar hit och analyserar sönder. Jag är inte annorlunda på den biten, men väl medveten om det! Hjälper det? Kämpa mot ens natur är inte lätt.

Hur som haver, så har jag kämpat med Prinsess-fucking-tårtor idag! Premiär på Boulevard på en barnföreställning som handlar om....prinsessor....Fullbokat och jag vet: TÅRTA TILL ALLA. 45 min att skära och lägga upp 195 tårtbitar på assiett med tillhörande sked! Jag var bokstavligen en walking gräddbakelse. Men kul kul när allt börjar avta och man får en sekund att pusta ut och prata lite med kollegor osv osv. Ika Nord som regisserat föreställningen, är underbar att prata med, guldkant på kvällen.

Skoluppdatering: idag har vi fått reda på att All kurslitteratur skall vara färdigläst om 2 veckor. Hello plugghästen. Vi har även blivit informerade och indelade i de grupper som kursen kommer att examineras utifrån. Vi ska skriva en rapport utifrån temat psykiatri möter socialt arbete! Exciting stuff va?

Sist men inte minst! Vem har missat artikeln i aftonbladet om den nya Twilight-dildon? En vampyrdildo med funktionen att den skall kylas ned och sedan användas...
avslutar där.

07:09

Det här med tidig morgon vet jag inte. Det första jag tänker när jag vaknar en tidig morgon är "jag kommer vara så trött ikväll". Duh, knivskarpt konstaterande där...

Hur som helst är det dags för våra första lektion idag! Evelina har gjort sin läxa och är fit for fight! Förra föreläsningen vi hade handlade om solidaritet och hölls av en känd Svt-journalist. I slutet gjorde han lite smygreklam för sin bok med motiveringen "jag skriver väldigt mycket om Expressen/Aftonbladets felande, och pinsamma journalistik".
My kinda guy.

HAVE A NICE DAY.

Låt mig få presentera

Den mest kontroversiella av alla mina teorier hittills. Som grund finner ni personlig erfarenhet, inofficiella efterforskningar och fältstudier kring Stockholms nattliv. En teori som beprövats bortom landets gränser och som bör kunna tillämpas oavsett kön, nationalitet, och ifrån ungdomens ålder tills viljan överger.
Trumvirvel.
Mina damer och herrar, låt mig få presentera sanningen och sambandet mellan:
Intelligens och skicklighet i att kyssas.
Ju högre intelligens desto bättre kyssare, oavsett vilken nivå som bemöts! En smart människa har, förutom kontroll över sina läppar (och ev. tunga), stenkoll på andra avgörande faktorer som t ex var händer placeras, hur tempoförändringar bör ske osv- Utan att minska på passionen och/eller finkänsligheten.
Medelsvensson har en 50/50 chans till detta då de kan besitta skickligheten att anpassa sitt kyssande, och utifrån den andre göra det hela bättre. Oftast lyckas de inte och accepterar förlusten med ursäkten "alla är olika på att kyssas".
Lägre stående bortser allt som har med skicklighet att göra och nöjer sig med det simpla "jag kysser någon". De kör på, vilket kan tolkas av de andra nivåerna som "slappt" kyssande.

Underförstådd fråga är då om det fungerar tvärtom. Alltså kan jag för att avgöra hur smart/dum någon är genom att kyssa personen ifråga? Enligt min vattentäta teori är svaret självfallet ja.

Så gott folk, ni fick en lite kortfattad version av vad som studerats av mig länge. Bevis finns tillhanda. Men innan dess:
Try my theory.


Then we will talk.

I träsket redan?

Läxa: läs kapitel 1, 3 och 7 i grundboken för socialt arbete.
Är nu på stycket "Interaktionism och socialpsykologi- relationer och samspel mellan individer". Dostojevskij, Shakespeare och c/o är lättsmält i jämförelse detta that's for sure. Läskigt är dock att jag är helt uppslukat av det. Teorierna bara fortsätter och allt måste trasslas ut innan jag lägger ner boken! Har klämt in ett träningspass (klapp på huvudet) men med socialpsykologi i huvudet...jag har svettats mer andra gånger om vi säger så...

Apropå böcker så är jag på väg ut på bokjakt as we speak. Strålande av socialhögskolan att grundlägga kursen på böcker som inte trycks längre. OCH att de äldre upplagorna är bättre än de som typ nästan om du har megatur får tag på. For crying out loud.

Spark.

Game over

Som en gammal teaterelev är jag alltid för lekar och förstår mycket väl syftet med isbrytar-lekar i större grupper. MEN. På universitetet så finner vi alla möjliga åldrar, allt från 89or till...äldre. För att inte nämna min klass, som är där eftersom de vill arbeta med människor, inte tusan har de några påtagliga sociala hinder. Lämna klassen i ett rum och de börjar babbla. Men nej nej. Här skulle det lekas för fulla muggar.
Cybertown, brännboll, biljard, sitta i ringen lekar, you name it.
Resultat: 70% av klassen flyr fältet pga olust, ovilja. 

Hur som helst, så Älskar jag töntiga lekar som cybertown och alla som var med hade det URkul! Finns en fint gäng människor i klassen faktiskt. 

Ett seriöst men för livet var dock sitta i ringen leken. Ni vet hur alla sitter i en ring på stolar och det finns en stol för lite, alltså står en människa i mitten och ska säga ett påstående. Om påståendet stämmer på en själv ska man desperat hitta en ny stol. Denna lek fungerade helt underbart tills en person stället sig i mitten och säger "Jag är singel". 
Jag tror naturligtvis att detta är en populär grej och reagerar snabbt. Vilket de andra TRE personerna i klassen också gör. Reagerar snabbt, lyfter blicken och fryser. När den gemensamma chocken lagt sig slåss vi in i det sista för stolarna. Vi är alltså över 20 personer i ringen.
Jackpott.

What's up?

Skoldag 2. Består av vår allra första föreläsning i aulan, gemensam lunch med våra faddrar, vår första lektion och sedan "kvällsaktiviteter" med kåren. Tydligen är kvällsaktivitet idag ett annat ord för en cybertownvistelse. Hurra! Att svettas och bli äcklig inför klassen andra dagen, bra idé...

Anyhow. Igår var då min allra första skoldag på socialhögskolan, as always innehåll den galet mycket information, och min "att göra"-lista var millång efter 30 min typ. Men lika glad för det är jag. Enda halvnegativa, men ack så väntade, är att det är 90% kvinnor i klasserna...well well. Enligt kåren så är vi injudna till bland annat Kths pubar, bättre att fiska där? 
Fokusera nu.

Nu börjar klockan närma sig 07:36. Kommer Fuglesang lämna jorden? Spänningen är olidlig.

då var det över

P.s I love you.

Better shape up!

HejochHÅ! Bort med tröttheten, bort med hängiga påsar under ögonen, bort bort med er! 
På aftonbladet finns det säkert 100000 tips om hur man på ett kick får bort morgontröttheten. Finns det inget snabbtips? Typ gör exakt fyra solhälsningar och klappa dig på vänster kind...? Och Whooopps är du piggmörten själv, som trolleri?
(nej kom inte med kaffe..det är inte samma grej)

Ojoj! Dags att kuta! En sak bara:

IDAG ÄR DET FREDAG.
love love love.

Grr

Hemma i en sekund! Då måste bloggen rastas, eller nått.
Har som sagt sprungit runt halva Stockholm idag med affischer från Boulevard. Andra halvan tar vi imorgon! Mitt huvudmål var barnbibliotek, alla förutom stadsbibblan öppnar kl 13! Kan någon förklara varför kommunalarbetare får sovmorgon varje dag? Stor besvikelse eftersom jag hade tusen andra saker jag behövde göra efter min runda...fyyy på biblioteken. Kulturhusets "läsavdelningar" är för övrigt fullt med bittra prettosurgubbar. Varning alla ungdomar (framförallt tjejer). Och ät inte lunch på Pizza Hut, pizza är i och för sig  verkligen inte min grej, men deras sallad var pinsam. Dessutom mår man lite illa över hur folk PROPPAR i sig. Visst vuxna människor borde kunna bedöma det ohälsosamma i detta och ta eget ansvar, men när de sitter där och PROPPAR i sina barn pizzaslice efter pizzaslice...inte ok.

Jag är inte bitter. Utan nu tar jag mig ett plommon i handen, ler åt mig själv och traskar över till Trångsund. Byter om till mjukisar och invaderar Elin.

isn't it funny

Läste en intressant krönika härom veckan. Den handlade om vår nya bloggargeneration, om behovet att berätta om sig själv, att göra sitt liv läsbart och fiktionen som resultatet. Krönikan handlade om hur författarna ökar och antalet läsare minskar. Om alla skriver, och koncentrationen ligger vid handen, vilka är kvar att med idel öron läsa? Och då alla skapar sina egna bloggar, vad händer med det skönlitterära? Blir det skrivna ordet underförstådd alltid sanningsenligt, alltså utan undantag självbiografisk? Med mänsklighetens nyfikenhet är även sanningsbaserade böcker de mest populära, utrotar vi frivilligt fantasin? Romantiken existerar inte i en bok om övergrepp på unga, boken är ju menad att få oss att öppna upp ögonen för mörkret omkring oss. 
I'm just saying.
Think about it.




Lunchmöte!

skitsnack!

Munnen kan verkligen gå i ett. Elin och jag went down memeory lane idag, kollade in gamla bilder och pratade om tokstollarna på dem. Hittade lite gamla citat (kommer inte ihåg att jag uttalat några av de) och konstaterade att på de flesta bilderna var vi inte nyktra, men citaten sades helt utan herr alkohol. Vet inte vad jag ville säga med det. Blond var jag på bilderna...brunett när jag kläckte ur mig visdomsord...

Dags för höstens första pass på Boulevard! 

Vi blir inte större. Vi blir mindre och plastiga.

Det stör mig lite, det här med min Iphone. En pryl som har allt, en supermaskin som exkluderar alla andra tekniska under. Den innehåller ett felfritt internet, alltså msn, facebook, sl och en perfekt googlesökning. Jag kan maila, nästan lättare än på min stora dator, ipoden är smidigare än någon annan och sms/ringafunktionerna är out of this world. Så? Borde jag inte vara överlycklig och glädjas av framtiden i fickformat- i Min hand dessutom. Saken är den att det freaks me out att jag kan vara uppkopplad 24/7. Via internet är man ett klick ifrån resten av omvärlden. Helt plötsligt finns livet, världen i sig, inte nedanför mina fötter när jag går på gatan, eller i ögonen på busschaffören, utan i en liten plastbit. Istället för att möta samhället ser jag alla omkring mig pratandes i en annan plastbit, eller skrivandes i en plattare variant. Och jag tittar tillbaka på min Iphone.

Freaky.

1 min av osmidighet

Jag och Johanna i kassan på Dags Livs Fridhemsplan:
Evelina - Du kan söka jobb som personlig assistent! Bra betalt, givande och allt
Johanna - Neej aldrig troru jag tänker torka någon i röven eller
Vi tittar på varandra (nej just fan vi var inte ensamma). Tittar på kassören.
Tystnad.
Kassören - Skön kommentar.
(ignorerar kvinnan med pärlorna bakom som nästan avled)

Tuesdayfun


Igår såg jag mitt allra första Gossip girl-avsnitt, direkt följt av ett till. Så här sitter jag, uppe tidigare än jag behöver, med datorn i knät och avsnitt tre på hold. Jag behöver distrahera mig från det faktum att jag ska till tandläkaren (igen). Denna gång har priset dubblats från första rutinkollen! Om jag brydde mig lite mindre så hade jag avbokat, som jag vet många studenter gör, eller ungdomar generellt för den delen. Hoppas inte mina skolböcker får lida för mitt uppiffade leende...

Blondinprogram

Kollar på tv och Råkade sätta på ett sånt där tävlingsprogram, ni vet ett med en uppklädd blondin (tjej som kille) som står och kraxar tills någon idiot ringer på den barnenkla leken. På de 10 sek innan jag bytte kanal hann jag uppfatta "nu är det dags för ännu en omgång läppglans, måste piffa upp mig för den som snart är på linjen ju" Tjejen tar sitt läppglans från fickan och sätter på sig, problemet är bara att hon står så pass långt bort att inte en jävel SER. Stupid. Jag ber om ursäkt å mitt köns vägnar.

Nu ska jag iväg och träna, avreagera mig lite. Sen ska Boulevard besökas, dags att ladda upp med affischer och program och work work. 

HEMMA

Till alla klimatvänners stora förskräckelse kan jag då meddela att jag tagit en lång och kokhet dusch. Sanerat mig själv från landet om ni så vill, extremt behövligt, och jag skäms icke!

Hemresan kunde ha varit den tråkigaste i världshistorien om det inte vore för P3 Funky Town. Jag satt med idel öron hela resan och lyssnade på allt galet som sades. Tack Josefin och Klingan.

Cranky

På grund av oväder, ett djur av nå slag och syrsor så har jag sovit SÅdär inatt. Vaknar, kaffesugen och hungrig och släpar mig in till stora huset. Ger mamma och lollo årets skratt med min trötta uppenbarelse. Tar kaffet och tänker "nyhetsmorgon make my day". Sätter på tvn. Klockan är 09, det har jag lyckats pricka in perfekt. Killen i rutan börjar prata "nu väntar ni alla säkert på nyhetsmorgon söndag, som vanligtvis visas nu. Idag utgår programmet och vi kör heldag här i Berlin och friidrottsvm."

.....det finns inga ord.

Mer tankar

angående det utrotningshotade konceptet dejting! Har nämligen listat ut att det existerar för människor som är mellan 30-59 år och som är Tvingade att träffa människor pga skildsmässa eller dylikt. Jippie. Hittade en liten lustig artikel kring detta "Detjtingexperten om de största tabbarna du kan göra: Har du dåliga tänder, är humörlös och gift? Då har du tyvärr mindre chanser till en lyckad dejt."
Big fucking DUH.

Helvetet är färdigt


För att åstadkomma detta skulle plattorna förflyttas, grästuvor upp för att forma gången, sand läggas ut för att balansera plattorna,  stenarna lyftas på plats, och sist pussla i tuvor igen.

Jag finns nu inomhus och drar bort spik från taket. Detta eftersom de enda handneutrala verktyg som finns (alltså för både vänster och högerhänta) är tång, fil och hammare. Det är radion, jag och hunden,

Bonden härjar igen

Alla vägar bär (snart) till min stuga. Vi lägger stenplattor dit, tunga som satan. Mina arbetsbyxor har skiftat färg, de går nu i mer jordnära toner...som resten av mig. Vill egentligen bara sätta mig ner med en strawberry daiquiri och läsa klart Elle. Drömma om Paris och mitt forna rena liv. Verkar som obotligt avlägsna drömmar...det enda jag får och dricka här är antingen en ale, eller en whiskey. Men jag är orubblig och håller mig till mer genomskinliga drycker...typ vatten.

Bildbevis: stay tooned.


Tystnad

Nu är ni alla ute och busar va? Jag sitter här i stugan och surplar te som en annan pensionär. Konstaterar följande upphetsande fakta: jag har två nya myggbett och funderar på att lägga mig. My god.
Missade ett samtal från Patrik precis, han lämnade ett väldigt fint meddelande dock nämligen Happy Up Here. Även om låten är en killer song, så värmde det mer att han tänkte på mig när den spelades. Ska inte bli sentimentalt äcklig nu i min pensionärsrunda. Så hörrni stockholmsalkolister, underhåll mig lite med fyllesms.

Dagens lärdom

Landet här nere är lika med ett renoveringsprojekt, roligt sådant men ack så slitsamt. Därför har vi då slitit hela dagen, svettats och hela fadderullan, jag i ett par arbetsbyxor och en avskuren t-shirt. Ni vet ett par byxor med en miljard fickor (tog mig 15 min och världens alla svordomar att hitta nycklarna till stugan), "hett hett" alltså. Eftersom vi bygger en ny trall behöver vi brädor så iväg till Motala och byggvaruhuset, in i bilen bara. Vad upptäcker jag? Jo, att det finns söta småstadsbor som inte är bondefierade. Och att den personen jobbar på byggvaruhuset i Motala. Hej hej. Först tänkte jag, hmmn han jobbar ju med bygge så min hemmafixarstil kanske går hem. Men sen så är den regeln inte allmängiltig, typ en brandman tänder förmodligen inte på brandmän av det motsatta könet? Svår nöt att knäcka den här.

* Dagens stora ifrågasättning: tjejer med enorma lovehandles+ storlek xxxxxs i tröja= NO?
* Dagens hemska upptäckt, som jag förträngde förra gången: det är verkligen kyrkor överallt så fort man lämnat stockholms kommun, pingsktyrkor, philadelphiakyrkor...överallt....varannat hus är en kyrka. Skämtar inte utan frippelkollar min låsta dörr inatt!

Det rullar

Den stora anledningen till varför jag är ute på landet är inte för att slappa! Utan det är work work, förutom det stora nöjet att lägga tak på huset ska företaget på mässa! Idag är det en stor fackmässa för inredningsdesign i Jönköping och då en av våra återförsäljare har ett stort bås där är vi inbjudna. Det är även ett ypperligt tillfälle att mingla och sprida ryktet om det snart nyöppnade företaget. Med nybeställda fräsiga företagströjor beger vi oss mot  alla de uppstoppade kostymnissar för att charma sockorna av dem!

Härlig kontrast från att först vakna i en gammal stuga och rulla runt i gräset med byrackan till att sätta på sig kavajen och köra! Loving it.

Aftonbladet gör det igen


http://www.aftonbladet.se/nyheter/article5640759.ab

Varför är jag förvånad? Stupid people.
Inte nog med idiotin i artikeln, den är även full med stavfel.
Jisses.

Färdkost

Nu sitter jag i bilen med min stora påse naturgodis! Färdkost är ett måste när man åker bil i över 2 h, finns inge bättre än att äta när man har tråkigt. Ska försöka ta igen lite förlorad sömn också. Lägga sig kl. 3? och sen upp vid 6 är inte mänskligt. Men om jobbet kallar så gör det! Och jag hade, av någon outgrundlig anledning, lovat att gå upp också...smart...

Gott folk! Idag är en viktig dag för mig och min sort. Jag pratar såklart om den internationella vänterhäntdagen! Den 13e augusti är alltså den sk. "The Lefthanders day"!  För att citera wikipedia:

"Syftet med dagen är att uppmärksamma de svårigheter som vänsterhända upplever i vardagen."

Ett stort grattis till mig själv. Uppmärksamheten kan jag ju glömma eftersom 99% av alla jag känner är högerhänta och tycker detta evenamang är urlöjligt. Blä på er. Grattis på mig.

Landet

Idag bär det av till mors landställe för en långhelg. Skööönt. Jag behöver lite frisk luft och ventilera lite. 

Har precis kommit hem från att ha lämnat mina älskade böcker. En tyst minut för dem. För övrigt så blev kvällen igår slightly otippad! Vi hamnade i en lägenhet vid fridhemsplan funny! Jag upptäckte att man inte får rödvinständer av solbacka! Stort plus. Johanna lärde sig att inte köpa skor på skopunkten mer, hennes klack gick av mitt i rushen! Andra gången hon bar skon, fy skäms skopunkten.

Omladdning!

En heldag på stan med Elin. Vi har shoppat allt som kan tänkas behövas till hennes maskeraddräkt: den 7e sep förvandlas hon till Lumiere, ni vet ljusstaken i Skönheten och Odjuret! Spännande, och hon kommer bli så vacker. Kroppen heltäckt i guld, ljust överansikte och häftigaste håruppsättningen. Vi hittade de häftigaste lösögonfransarna också. För er som inte vet så har vi luskat ut hur alla punkare lyckas få sina otroliga frisyrer att stå sig som berget: gelatin. Man lär sig något nytt varje dag.

Nej nu laddar jag om! Middag och sedan iväg till Johanna. Vi ska gå ut, men hon har tvättid till kl 22, så vi gör så gott vi kan med lite mumsigt vin i tvättstugan!

RUN

Det är, förutom lite blåst, underbart löparväder! Svalt men inte kallt. Du kan alltså kuta utan att störas av värmen som byggs upp i och med att flåset ökar. Tänkte för skojs skull ge lite basic- första gången tips till er som tycker att "springa är tråkigt". Att löpa är den bästa hjärtträningen, och konditionsträning stärker alla organs livslängd! Mucho important people.
Viktigast av allt när man börjar springa är att konstatera:
Du kan springa mycket längre än du tror.
Konditionen sitter inte i huvudet. Men det är det psykiska som behöver tränas först!
Så fort du känner "nej nu springer jag till stolpen och sen äre bra" så byt låt (om du springer med musik). Ta en låt du känner igen, en med minnen, bra som dåliga. Det distraherar huvudet, eftersom huvudet distraherar din Fysiska kondition! Spring olika rundor, det hjälper att inte veta hur jobbig sträcka som är kvar hela tiden!
Lite kort där, underförstått är vikten i bra skor! Det hjälper betydligt.
You CAN do it!
Jag och min vän Jonas, tågluff denna sommar. Good memories never die.

Lycka till!

det är dags

att kolla på Ps. I love you.
Filmen alla snackar om.
Storbölarfilmen.
Hjärtekrossaren.

Come to mama.

Guds gåvor

Från höstens kollektion. Om jag hade en respektive/sommarflirt skulle detta krossa blommor och choklad med hästlängder.

Bookbinders design

Ordning&Reda

Bookbinders igen.

Det smärtar mig


Ordning&Reda kommer att bli min personliga konkurs. På kronofogdens blankett, anledning till ekonomiskt förfall: skrivblock och pennskrin. Försöker desperat nu sälja mina gamla litteraturvetenskapsböcker. Böcker som jag Egentligen vill ha kvar, för att mata mina barn med! Kunskap är guld värt, och litteraturklassiker är det bästa som finns i läsväg (inte klassiker för inte). Men jag sväljer detta, till mina framtida barns lidande, och säljer de oskyldiga guldklimparna. Buhu.
Annars så hittade jag till socialhögskolan! Stor byggnad faktiskt, och kors i taket var den äldre damen i studentexpeditionen trevlig, eller i alla fall inte otrevlig! Bra start.


Vilken härlig dag!

Idag bryggde jag kaffet sådär perfekt, om jag får säga det själv! Njuter nu innan dagens rush! Jag ska nämligen hitta till min del av universitetet- ni vet hur SU har massa byggnader all over town. Nu ska jag hitta till socialhögskolan och säga I want my place!
Sen ska jag göra något jag ääälskar äääälskar: shoppa skolsaker. Vissa väljer skor, väskor kanske smink, men för mig finns det inge bättre än att gå runt i timmar på akademibokhandeln, ording&reda, bookbinders och alla dessa underbara butiker! Idag är dagen! Återkommer med rapport om höstkollektionen.

I want to ride my bicycle

Åh! Om Boule inte vore så underbetalt så skulle det vara världens bästa extrajobb! En kram fick man av alla och familjekänslor dök genast upp! Fördelen med att jobba på en liten teater. Ser fram emot att jobba, hör och häpna. Dock är jag liiite orolig över hur jag kommer laborera plugget med sena kvällar och helger på teatern. Håller tummarna för att det inte är megasuperdupersvårt att klämma in allt i skallen!

Idag trodde jag att jag skulle drunka i mitt svett på träningen. Sexigt värre, men så sant. Varmt ute och folk som svettas järnet ingen bra combo. Bästa ledaren som taggade oss må jag säga. Och! Jag har upptäckt hur kul det är att träna ensam, för man hittar alltid någon att hålla takten med. Idag hittade jag en ung kille (den enda i sverige förmodligen som kör passen) och han drog på! Inte ska jag vara sämre tänkte jag och jäklar. Träningsvärk imorgon? Värt i så fall. 

Idag tog jag en minipromenad från gullmarsplan till jobbet. Ni vet hur det är cykelväg längst hela bron...och tuuuusen cyklar. Alla storlekar, både cykelmässigt och ägarmässigt. Det var så kul att skåda dessa människor, typ som att hundar matchar sina hussar, gjorde de med sina cyklar. Förutom en kille. Han var stor och cykeln var så hysteriskt liten. Och en kille som hamnat bakom en tjej i kortbyxor och snygg bakdel. Haha han stirrade så! 

Så om ni önskar underhållning ta en promenad bredvid stadens alla cykelvägar.

Snabbis

Jag erkänner: jag fällde några tårar till Marley and Me. Den var sevärd, speciellt när man får äta middag i sängen. Och extra mysigt när man är lite kylig efter badet. Första doppet i svealandet by the way. Det må jag säga, det var kallt, men kunde varit värre...

Nu ska det skönhetssovas inför morgondagen.
WOHO måndag!

Om inget

Att värma kaffe i mikron borde vara straffbart. Jag gjorde det nu. Helgerån.
Kaffet smakar skit.


Nu ska jag traska iväg till Trångsund och möta upp Elin vid jobbet. Vi ska bada. Vi ska titta på Marley and Me. Får se hur jag klarar en romantisk päcklel vacker film mitt uppe i min avhållsamhetsgrej.
Hmnmn.

"Imorgon kommer du tacka mig för igår"

Jag, Svennis och Jos hade en uppfyllande kväll igår!
Efter en lång och mumsig middag satt vi och kacklade i kanske 2 h, gjorde oss lugnt iordning och drog iväg. En överbetald cider på Snaps och sen vidare mot Fasching som igår hade soulklubb. Och jisses vad vi dansade och svettades och levde lyckliga i alla våra dagar- för en kväll! Vi köpte en varsin dryck (en cider som jag tappert klämde ner) när vi kom dit och sen nothing mer på hela kvällen! Så härligt. På dansgolvet dansades det som aldrig förr, leenden slog mig vart jag än gick och alla dansade som gudar! Det de inte hade i dansmoves kompenserade de i energi. Det första Svennis sa till mig vid frukosten imorse var "varför har vi aldrig varit där förut?" och ingen hade ett bra svar på det.

ETT stort förbannat minus igår var självklart SL. Som jag i detta nu skriver ännu ett hatbrev till. Klockan var sent, solen började skymta i horisonten och våra fötter var nära att gå av (haha gå...av..) och vi var så lättade eftersom nattbussen inom kort skulle dyka upp. Vilket den gör. I vår lycka börjar vi vinka åt bussen! Som åker FÖRBI! Hat hat hat. Inte var den full, och inte var den särskilt sen och vi hade ju vinkat förbövelen. Så promenad blev det. Evelina barfota från S:t eriksplan till Svennis. Hat hat hat.


Nu ska jag blunda och andas en stund.

Mors lilla olle

Jag har gjort mig en smoothie.
Skogsbärsyoghurt
Mango
Blåbär
Kanel
Havregryn

Funderar på att spetsa den.
Lite.
Bara lite.
Alla hälsofreak får väl dåndimpen.

OBS! Denna smoothie ger dig blåbärsmustasch.

Avhållsamhet

Nu kör vi. Från och med......





























Nu.

Quality time

Nu spenderas lite kvalitetstid med gamle far. Till middag åt vi fisk, en firre som han själv stolt fiskat upp i Dalarna. Stärkande för det manliga egot, alltså glad pappa. Sedan har jag tryckt i mig en vattenmelon. Varför vet jag inte. Ren reflex? Ont i magen svar ja.
Idag har jag varit kreativ och helt självständigt gjort balkongen till min nya bundis. Visst kan man sola på balkongen! Röj undan allt skit (bla skildsmässobarnen: trädgårdstomten som är totalt malplacerade på balkongen jag vet), ta en filt och lite kuddar. Voila! Ta ut datorn och du har en bokstavligen skinande arbetsplats. "Mycket gjort i lite kläder" är mitt nya motto.
Fritolka inte det sista.

Dags för kvällspromenaden med far då, han behöver prata av sig- dvs golf golf golf golf...
Tjofadderuttan.

Ytligt djupt


I dont like "du måste vara brun efter sommaren"-hetsen. Nu tittar jag ut och mitt huvud tänker automatiskt "ut ut ut soltimmar du missar". En annan del av mig protesterar och suckar djupt. Att bli fint brun till sommaren uppmuntrar de sjuka idealen och det faktum att vi tjejer konstant jämför oss med varandra. Omedvetet. Medvetet. Alla gör det inte, men många. Att vara vacker sitter FÖRST och främst i huvudet. Resten ordnar sig så länge DU känner dig OK. Kroppen, håret, allt faller på plats som pusselbitar bara du tittar dig själv i spegeln och ler. Det tror jag på. Förmodligen lever jag inte som jag lär, men jag strävar efter det. Imperfektion är 2000-talets perfektion?

En vän till mig hade kollat igenom bilderna på FB från tågluffen. Bland dem (eller majoriteten) är osmickrande. Jag gick runt osminkad för det mesta, hade kul på bilderna och struntade i mitt töntiga "gillar inte att vara med på kort"-beteende. Sedan hamnade de på nätet, ok. Det bjuder jag på. Min vän reagerade lite annorlunda. Fine, vi alla kommer från olika sociala grupper, och mina vänner rynkade t ex inte på näsan. Men jag störde mig lite på det, tog åt mig om ni så vill. Och jag kände mig gräslig usch tänkte "varför la vi upp den bilden". 

Så känner jag inte längre. Men vill dela med mig av det. Ytlighet och alla idealen som tillhör kan kännas som västvärldens bortskämda lyxproblem. Det skiter jag i. För högst påtagligt är det, och inpräntat i för många ungas sinnen. 

Fy på oss.

Men


1 missat samtal.

Dolt nummer.


..............Som aldrig ringer upp igen.






AH.

Den onde, den gode och dubbelmoralen

En rak höger på mig, ni borde sagt till. Här skriver jag om "den lyckliga hösten 09" och sen langar jag in världens deppgrej sekunden efter. What? FEL av mig. Helt otroligt. 360 vändning där. Dåligt. Så nu rättar jag mig själv och slänger in PEPP och inte depp. Jag fick precis ett sms, knytis hos Svensson mansion på lördag. Vänner vänner vänner. Mumma. Det firar vi med att antingen köpa solbacka eller varm&kall, båda? Lyx.
Snaps för länge sen. Snaps på lördag?


! Ps. En telefonförsäljare ringer och vill att pappa ska byta sin ppnfonder. De pratar och efter en stund hör jag "ja du har din uppfattning och världsekonomin och jag min" Haha. Deep talk på ekonomifronten.

Broken

Igår så träffade jag en gammal vän igen. Ett sista möte innan vi ses på ett bra tag. Minnen. Nuet. Två saker som i mitt huvud håller världskrig, de går inte ihop, de håller inte med varandra och känslorna inblandade är varandras motpoler. Att leva i nuet innebär till viss del att lägga minnen/de förflutna bakom sig/gå vidare från det. Samtidigt som man ska ha accepterat det totalt för att finna ro i vardagen, eller hur?Jag vet inte. Den meningen är svar på allt. JAG VET INGET. Så känns det.
Nu fantiserar jag ihop en pausknapp och trycker på den.
Första biten, Regina S- Eet:
It's like forgetting the words to your favourite song
You cant' believe it
You were always singing along
It was so easy and the words so sweet
You can't remember
You try to feel the beat
Vad gör jag nu?

Jag vs. Framtiden

Jag och internet har ett love/hate-förhållande. Internet/datorer/maskiner och hela faderullan är framtiden, arbeten kretsar mer och mer kring datorer samtidigt som arbeten försvinner tack vare att världen digitaliseras totalt. Och här står jag emellan. De senaste timmarna har jag suttit i telefonväxel! Idag är det nästintill omöjligt att få tala med en verklig människa, och jag blir tokig. Telefontid: en sekund varannan vecka typ.
Ändå måste jag älska internets smidighet. Eftersom jag DOG när jag råkade tappa min nya telefon så tvingade jag mor ut och panikshoppa fodral. Bestört springer jag runt i alla affärer (onoff, macbutiken, elgiganten, siba och expert) och hittar inget bra rejält, men inte för dyrt, skydd. Vad gör jag? Lutar min gråtande axel på internet. På en milisekund har jag beställt ett ashett fodral i skinn. Loving it.

Tack&hej.

Med en yxa

Kl. 07:30 börjar någon ovanför oss banka och borra. Länge. Faktum är att klockan nu är snart 10 och de håller fortfarande på! Jag var i och för sig uppe och zombiade (nytt ord, att vara zombieaktig= zombiade?) men min far som kom hem sent efter att kört från skåne och upp han SOV. Jag saknar ord. Semestern kanske INTE är över för alla, och herregud folk som är slitna och ska upp till jobbet vill väl inte heller lyssna på industriella läten i takt med nyhetsmorgon? Varför är jag förvånad.

Dags att hugga tänderna i dagens uppgifter, fixa och dona med Lugna rum och Fina ting. Bör även kolla upp schema och dylikt inför hösten. Tjoho.
Angående igår: Mögelost, långmiddag, en underbar vän och film. Slår aldrig fel. Fortfarande varm i hjärtat.
See y'all

Där gick sommaren


Fick precis reda på att jag börjar jobba nästa vecka. Livet drar officiellt igång snart, drömmen är över. Och det är dags att yttra standardfrasen: Vad hände med sommaren? 
Ingen aning eftersom jag aldrig definierat ordet sommar ordentligt. Sommar i sig ska ju innebära impulsiva äventyr- alltså är årstiden odefinierbar. Bortsett från dess bokstavliga värmebehov. Sommar innebär ju en viss gradskillnad från de andra årstiderna, eller enligt encyklopedin i alla fall. Jag undrar om vi inte har hakat upp oss på det, bestämmer oss att om det inte är fint väder då är det depressionsstatus som gäller, precis som på hösten. Om vi inte får bada, sola och gå runt i flipflops kollapsar allt, världens undergång. Och OM det skulle vara fint väder, vad gör det, de flesta arbetar inomhus. Poäng Evelina? 1, vi knasbollar är beroende av planering, måste alltid ha något att se fram emot. Alltså är sommaren the shit under hela året (hur många ser inte sommarplaneringen som "det enda som tar mig igenom mörkret"). Skyhöga förväntningar? 2, vi gillar också att klaga, när det gäller sommaren är det ju oftast självförvållat. Inför nästa år tänker jag bearbeta upp en ny definition på sommaren. På så sätt kanske fallet inte blir lika långt då vädret sviker. You watch me.

Jag tänker därefter stolt och positivt meddela att jag ser SJUKT fram emot hösten. Det ska bli trendigt att vara lycklig hösten 09. For sure!
Love


Tänk tänk tänk

Jag filosoferar på: förändring. 
Kan människor förändras? Vad är det som driver förändringen? Om det är möjligt att ändras, ändrar man sig själv eller kan bara en annan göra det? Och vem bedömer när någon har förändrats? Nog för att självrannsakan är bra, kan inte någon bara ge mig svar på allt. 

Jahapp, här sitter jag och hjälper mor med företaget. Datorer. Suck och stön. Aldrig kan de vara medgörliga, utan de ska bestämt alltid krångla! Att skapa en webbutik är inte lätt från början, gissa hur lätt det blir när datorn strular! Gah. 
En liten kul grej är att mamma har bestämt sig för att tatuera sig igen. Denna gång en liten tatuering, två löv närmare bestämt representativa för mig och Marcus. Vi ska även få välja löv själva. Mys. Jag är inne på asklöv- livets träd och estetiska löv.
Det lilla lövet är fint.

Ps. Jag var hos tandläkaren som sagt. Första jag såg när jag kom ut därifrån: Aftonbladets löpsedel. Någon som sett den? Skräcken.

snark

En zombie sitter framför datorn. Tittar ut och undrar hur varmt det är, kortbyxor? Anledning till uppe med tuppen: tandläkaren. Vill egentligen inte gå eftersom det kostar skjortan för en 5-min lång rutinkoll. 
Vet inte om jag kan klämma fram nå intelligentare just nu.

Disk-överdos

Nu har jag diskat och städat i min post-war lägenhet. Utan diskmaskin var det ingen lätt match, det vill jag lova. Nu ska bara soporna ut och sen är det färdigt! Bara en liten detalj: kylskåpet innehåller endast flytande ting. Och jag är hungrig. Kan någon komma och mata mig? Frysen är också tom, tack vare late night kockarna Viktor och Ylva. Jag känner mig strandad här. Ynkliga kvinna.
En dusch på detta och sen över till grannen Coop. Kan vara en tanke.

Onödighet

Egentligen, vad är det som är logiskt med att attraheras av det/den man inte kan få? Är det någon uråldrig biologiskt instinkt, från då vi jagade vårt levnadsbröd? Men det handlar inte om primitiv överlevnad längre, utan hjärtan och kärlek! Hur hände det? Viktigare: Varför har vi KVAR denna onödiga instikt? Hey Evolution lata dig inte! Work on it!

Mobilen är nyckeln till frihet?

Har ni sett reklamerna för alla olika slags "mobiltjänster". Tjänster som direkt idiotförklarar mänskligheten:
- Testa om han är den rätta
- Förbättra ditt flirtande
Via mobilen. 
Hur tänkte de nu?
Precis lika idiotiskt som shampoo med pärlextrakt...Puckon.

Nu vänder vi på steken! Idag är det löööööördag, det innebär lite hemmaparty hos moi! Fun fun. Ska städa och fixa igelkottfrisyr and then im about done. 
Later people!

RSS 2.0