Håller tätt

Idag gjorde jag en hemsk upptäckt. Som ni alla vet, går jag och småtottar inte ihop. Att se mig med barn inom en snar framtid är   i_n_t_e   troligt. Idag fann jag ännu en anledning till varför jag inte vill besvära en plutt med världens alla tokigheter.
Platsen är H&M. Planen är att handla kläder till en nykommen hårboll. Eftersom större delen av min släkt är belägen i England så älskar kusinerna att det finns "roliga" kläder här, de har tydligen bara "tråkiga" barnkläder (situationstecken eftersom min englandssläkt är väldigt speciell). Jag går mot barnavdelningen, passerar vuxenavdelningen och noterar hur hösten stadgat sig, mörka toner, stickat, lite päls....fortsätter...och POFF färgspektrumet är obeskrivligt. Barnavdelningen. Där hittar du inte en färg som inte sticker i ögonen. "Barnen blir som krypande polissirener, kanske har en funktion i alla fall, vill ju inte tappa bort dem" tänker jag och flanerar vidare. Tills jag börjar bläddra bland neontygerna och granskar dessa, vad finner jag? Jo. Det finns inte heller en helfärgad tröja/byxa/strumpa/kalssipp/vante NO NO utan på allt finner vi:
Batman, Snooby, Hello Kitty, Disneys hela klassikerutbud, Star Wars, Bilar, Brats.
Här kastas barnen in i en kommersiell värld. Och stackars föräldrarna har inget val, ska vi behöva backa några årtionden och sy egna kläder?
För all del, jag förkastar inte enstaka småtryck. Jag fattar hur allt går ihop med reklam, pengar osv osv. Det jag reagerade på var hur jag letade efter något som var neutralt. Hittade en rutig skjorta och en blommig kjol typ, för respektive nykomling.  Därför är jag berättigad till denna överreaktion.
Handlar om att se the bigger picture här.
.......framtiden......?
Det hela slutar med att mamma ringer och jag svarar "När jag är plus en. Star Wars är okej. Inget annat får du köpa".

Sch

Dags för ett nytt grupparbete tema: psykoanalys.
Alltså Sigmund.
Freud
Freud.
Freud.
Allas vår drömtydare.
Första meningen i litteraturen: "Psykoanalysen har dödförklarats flera gånger om"
Efterhängsen? Måste i och för sig erkänna hur jag slukat. Inte för inte han lagt grunden. Känner mig lite nördig.
Don't tell anyone.

blödig

Tre ord. En fin mening.
_Jag_saknar_dig
Det betyder att du är eftertraktad, efterlängtad. Någon tänker på dig, behöver dig. Vill ha något av dig, som bara du kan ge. Du är nödvändig, du fattas. Du är meningsfull, värdefull.
Så mycket.
I en sådan liten mening.
Lova mig att slösa på den, alltid.

Avslöjar

Nu vet jag inte hur insatta ni alla är i den nya budgeten, eller ekonomi i övrigt för den delen. Men som ni relativt lätt kan räkna ut så har de blåa aldrig insett värdet i kultur, och som vanligt läggs en liten del pengar på att låta den leva och frodas. För den vanliga svensson som lyckas släpa sig till stadsteatern eller dramaten märks detta inte. Utan budgetminskningen sparkar på de som redan ligger, alltså de kämpade småteatrarna: glöden i sveriges kulturliv. Ni får ursäkta, min åsikt. Och nu är även jag,  dock milt i jämförelse, drabbad. Boulevardteatern lyckas inte ge ut sina löner denna månad, de är enormt försenade och de som jobbar heltid får enbart halva sin.
Inte ok.

Dig in

Nu har jag avslutat min första kurs på skolan. Dags för nästa: psykologi.
Tungt blir tyngre?
Kul blir roligare?
Normalt knäpp blir galen?

Människor

Jag vet inte vad jag ska säga. Tunnelbanor är inte fräscha under helger, speciellt inte på morgonen. Och även om de är offentliga så hindrar inte det folk från att prata högt, äta mat, sminka sig och allt vad det kan vara. Idag upplevde jag det värsta. Något som Verkligen ska ske i hemmet och inte framför någon!
En man satt och klippte sina fingernaglar.
Seriöst.

Ingen hit

Att gå ut och parta när man sen börjar jobbet kl. 09:45 dagen efter. För här sitter jag och mår som jag förtjänar, "vilade" huvudet pinsamt nog när min chef knatar in genom dörren. Har på min en t-shirt som jag lånade av Johanna, som jag även sov i. När jag slängde på min bootsen kl 09 imorse så ville jag dö.
Väl här går espressomaskinen sönder, vilket betyder jordens undergång för kulturnissar. Vad är konst utan kaffe liksom. På det tar batterierna till datormusen slut...10 min innan föreställningen. Kö bildas. Dör igen. Går och städar lite halvhjärtat, räknar kassan. Då rusar en liten tjej ut från föreställningen, sätter igång världens gråtshow utan stopp.
Börjar fila på två saker:
1- något som kan stoppa tiden.
2- hur man kan teleportera sig.

Godnatt.

26e sept

Hej hallå dagboken.
Inatt drömde jag att jag var Will Smith. Jag drömde alltså att jag var en svart medelålders man. Analys anyone? Jag har inte kollat på någon film, tänkt eller haft något att göra med varken mörka, medelåldern eller män för den delen på ett tag. Men jag gled trots allt runt i drömmen som ingen annan än hollywoodstjärnan. Nu ska jag ta min matlåda, icke lika glamoröst som i drömmen, och åka till Boulevard.

Skrivkramp

Jag är röksugen.

Värsta hålet

Världen känns uppochned ibland. Tiden bara tickar och man kan inte greppa allt som händer, hänt, kommer hända. Jag tittar i almanackan och ser hur jag "vet" vad som kommer hända. Det står ju där. Var jag kommer vara, vad jag kommer göra och när. I måndags åkte jag till göteborg, det gjorde susen. Fick lufta. Nu när jag är tillbaka och skola tar över så känner jag hur jag måste ta mig i kragen och klämma in kärlek. Gamla vänner fattas. När allt kommer omkring så it takes two to tango. Folk frågar sig själva oftast: varför ska jag höra av migt? jag tänker heja på: varför ska jag Inte höra av mig?
Nu är det helg! Ikväll så jobbar jag, imorgon också, och på söndag. Men try and stop me. Jag ska hinna allt ändå! Ut ska jag, shoppa böcker, plugga, ALLT. Hybris nä, let's call it FUN.
På sistone har jag hamnat i ett hål, i brist på bättre beskrivning. Det känns som ett hål i alla fall. Nu ska jag ur detta, ge mig glöden tillbaka. nu nu nu nu nu nu nu.

Bort bort bort

Prestationsångest.
Konkurrens.
Alla dåliga vanor för den delen.
Försvinn från mitt liv.

Som en öppen bok

Tänkte utvärdera mig själv lite. Eftersom mitt omedvetna tema i bloggen är ytlighet så går väl detta lite i temat. Varsågod här följer bra och dåligt med ingen annan än undertecknad:
+
Morgonpigg i alla väder
Pratglad, och lyssnarglad
Pedantisk
Romantiker
Godisgris
Städtant
Bjuder på mig själv
Tänker oftast efter jag öppnat munnen
Spenderella
-
Morgonpigg i alla väder
Pratglad, och lyssnarglad
Pedantisk
Romantiker
Godisgris
Städtant
Bjuder på mig själv
Tänker oftast efter jag öppnat munnen
Spenderella
--------------------------------------------------------
Vem blev klok på det här?
Inge mer självreflektion för min del, på ett tag i alla fall.

Scandic Backadal

Mor och dotter Radda har anlänt till götet. Vi har glidit ner och plaskat lite i poolen. Vi har ätit middag med tryffeldessert. Vi ligger och glor på Two and a half men.
"Livet suger".
Lugnet före stormen kan vi även kalla det! Imorgon är det work work work. Massa möten! Kul också, göteborgare är ju för goa. Måste faktiskt erkänna hur göteborskan är mysig.
men
men
men
men
men
men
det
bästa
bästa
bästa
av
allt
kommer
imorgon
HOTELLFRUKOST.
såg ni
HOTELLFRUKOST.
gud vad de senaste inläggen har blivit ytliga. Men hörrni jag har funderat lite. Livet vore så mycket enklare om man vore lite tappad bakom flötet, tror ni inte? Inte förstår sig på sin egen olycka. I all enkelhet går man efter sin instinkt eller det alla säger åt en. Snällt och dumt. Okomplicerat. Inte för att jag är någon edison direkt men nog tänker jag tillräckligt mycket för att störa mig på det. Nitlotten.

On the road

Precis stannat vid A6 och fyllt på med lite nötter och energi!
På radion har de tjatat sedan Stockholm om det jädra valet. Suck. Och hur tänker radion när de väljer en pratare med den värsta av alla skånska brytningar? Prata svenska!

Flitig som en myra.

Nu tror ni alla att jag legat på latsidan hela helgen i och med lyxmat och dricka! Men au contraire gott folk! Imorgon åker jag och mor en vända till Göteborg med företaget. Detta gör så att måndag och tisdag helt kommer att tas upp av Lugna rum & Fina ting = inge tid för plugg = eventuellt livsförfall. Frukta icke, jag ligger tusen steg före mig själv...eller vad man nu ska kalla det och blev i skrivandets stund precis färdig med ALLT plugg för följande vecka! TJOHO.
Blod, svett och sömnbrist krävdes det. Känner mig smått berusad nu när jag skriver...m å s t e sova, åker kl 06:30 imorgon.
MEN.
Jag mår super annars (ignorerar to the end det faktum att Elin&Sophia snart åker).
Det har i helgen visat sig att man inte behöver slappa på sin ledighet för att känna sig avslappnat. Utan moi känner sig avslappnad när jag kört järnet och rensat att göra-listan.
Choklad kan också ha något att göra med min stundande eufori....

Titta vad jag hittade!


Hösten.


Awsome

Jag har precis kollat på en grymt bra komedi, en gammal i think, heter något i stil med "escape from guantanamo bay" vet inte om den är känd eller så!
Hur som helst!
Så vill jag efter den bara skaffa mig en ny kärlek, ta med mig bästa vännen med sin respektive, dra till Amsterdam och röka på.
Hög på kärlek.
Hög på livet.
och hög på riktigt.

Call me crazy.

Martini Bianco

Jag har precis druckit en hejdundrans delicious drink:
- Martini bianco
- Fruktsoda
och
- några ahlgrens bilar
Lite is, låt stå i några minuter och NJUT!

Snart drar kräft/surströmmingsskivan igång! Längtar till västerbottenostpajen och snapsvisorna.

Tar en promenad


Idyllen



Vill inte.

Igår lämnades grupparbetet in. Nästa vecka ska den individuella vara färdig. Tråkigt tråkigt tråkigt. Jag vill ut i skogen och grilla korv. Eh. Vet inte varför, men frisk luft och natur känns så lockande gentemot statiskt arbete i tusen år. Eller NEJ jag vet! Jag vill  åka SKIDOR. Åhhhhhhhhhhh. Vinter, frihet.....

Råkade sätta på tv:n och vad visas? Jo den där Arn-filmen. Sömnpiller. Berättarrösten är ju för tusan samma som för barnprogrammen........
I bakgrunden sjunger mamma "rapapapapaapaapaaa". Finn ett fel.

Livsglöd

Alla ni som har förutfattade meningar om tidningen Elle kan ju sluta tjaffsa och läsa den istället. "Mycket reklam" har ni ens tittat på den? Typ lika tjock som lagboken och innehåller fina fina reportage, recept, bok och film recensioner och krönikor!
En krönika idag fick mig att vakna lite. Handlade om de där små korta ögonblicken i livet, de där minnena som gör att man stannar upp och tänker "wow" men som sedan glöms bort. En solnedgång. Bästa vännen som skrattar. Nybryggt kaffe på morgonen. Småsaker. Ovärdeliga. Alla borde uppmärksamma dessa mer, en komplimang kan göra en dag, månad till och med?
The little things är vad som håller mig levande.
Tacksamt tänker jag nu njuta av mitt äpple, även om jag nu gör det 3 gånger om dagen varje dag.

Jag är:

- Numera skelögd.
- På en ofrivillig smörgåsdiet.
- Förbannad för att jag drack en extremt kolsyrad Ramlösa, men i stunden var det mellan liv och uttorkning.
- Tacksam, hör och häpna, för facebook som berättat vad alla skall göra i helgen.
- Glad att jag inte är i staden på fredag eftersom facebook förvarnat att flera av mina fd ragg ska på samma fest. Kunde slutat ugly.
och
Stolt.
För nu lämnade jag in min allra första rapport om socialt arbete.

Konverterar

Lystring!
Som ni alla vet har jag gått ur svenska kyrkan. Som de flesta också vet klagar jag mycket på religion och brukar byta ut den sk. Gud mot en mer personlig typ. Husguden brukar variera mellan olika simpla människor i mitt liv som är tja heta. Easy too love. Inga besvikelser. Vad ska religion annars vara bra för?.....-dålig stämning-........Hur som helst, så har dessa typer, i brist på att vara "verkliga" blivit passé. SÅ jag har officiellt konverterat till en helt ny religion:
AVOCADO.
Jag dyrkar dig.

Magmuskler!

För ikväll har jag dött flera gånger om av skratt! Nu är jag fullsmockad med fräck livsglädje (eftersom de flesta skämt egentligen är lite elaka läs hånfulla). Men ingen skada skedd (eftersom jag varken är turk, syrian etc och kan inte ta åt mig av de fräcka skämten). Score!
Förutom att dagen varit låååååååååååååååååååååååååååååååååååååååååååååååååång så har den varit KUL. Jag och min kära grupp var som sagt på Vasa Reals skola och intervjuade deras skolkurator. För er kanske inget stort, men en Wow-upplevelse måste jag säga! De gör så mycket mer än frågar "hur kände du då?" som de flesta tror att alla slags terapeuter gör. Sug på den.
Tills jag berättar mer imorgon!

I plugget

Handledning i grupp är nu överstökat! Gick splendid. Även om vår lärare är lite tappad bakom flötet... i alla fall när det kommer till att skriva vetenskapliga rapporter...hon är en typiskt "ungdomsmottagningssocionom" om ni förstår. Äldre dam som pratar långsamt med en mjuk röst.
Aja. Snart är det lunchrast och då skall vi ladda inför den spännande intervjun som kommer i eftermiddag! Vi ska nämligen till Vasa Reals högstadium och prata lite med deras kurator. En människa med direktkontakt till de ungdomar med mest psykisk ohälsa. Tjiiiiip.


Ps. Om någon vill gå på stand-up ikväll, ring mig bara! Kl. 20 Boulevardteatern AWSOME.

xoxo

pausar

Rebelliskt har jag nu släppt allt som inblandar plugg. Notting Hill frestade på tv. So here i am. Sitter och gottar mig i en feel good klassiker som jag minst sett fyrtiotusen gånger. Fruktsallad på det.
Hjärnkontoret är officiellt avkopplat.
Lämna ett meddelande efter pipet.

organiserat kaos


My work space.

För att vara ganska smart är jag ganska korkad

I fredags träffades jag och Svensson traditionsenligt hemma hos med med en flaska vin. Slumpen tog oss vidare till Knast där vi mötte upp härliga Tess och hennes nya klasskompisar. Från att bara vara två så var vi då ett gäng! Ett gäng som härjade vidare till ett Fasching med balkantema. Not our cup of tea onekligen. Men instrumental musik är inget jag klagar på så ut på dansgolvet var det! I dimman så lyckades en kille spana in mig. En kille som senare ute i rökrutan drog följande kommentar "vill du hem och ligga sen?". Fräckis. Jag som i och för sig förespråkar ärlighet attackerade hans bristande finkänslighet DIREKT. Killen drar en avhandling om hur allt innan den repliken verkar onödigt. Jag tittar på honom med blicken "u got to be kidding me" och byter samtalspartner typ. Kände att vi nått en återvändsgränd.
SEN gott folk. Så tror man att kvällen inte kan bli så mycket mer händelserik...Håll i er. För er kära Evelina får för sig att åka hem innan Tess och gänget (Svennis har redan åkt) och kl 02:?? tar hon jackat med sikte mot tunnelbanan. Väl vid tunnelbanan ser jag Skarpnäck 2 min, Farsta strand 26 min. Jackpott. Uppgiven tänker jag "åker till slussen och byter där" dödar tid om jag åker med Skarpnäck. DUM i Huvudet kallas det. För jag däckar inte, somnar inte, men hamnar någonstans därimellan när jag väl sätter mig ner. Ni vet hur man t  y  p är medveten om att någon går förbi en, att tunnelbanan stannar osv. Tid går. Nästa station: Björkhagen.
Fan.
Evelina kommer på: jag har studentrabatt på taxi. End of story.
Min lördag och söndag har en gemensam nämnare: Plugg
och
naturgodis
och
kaffe
och........................kanske.................lite.................
...................................................gossip girl..................................kanske.

HÄRLIGT

Dålig start på dagen är när man är på väg ut genom dörren, inställd på att börja skolan kl 09, kommer på att man börjar 10. Älska livet.
Snälla låt helgen inte gå i samma otursspår.

Till alla er som vågar.

Mer

På liv och död

Torsdag idag! Snart fredag. En helhelg ensam hemma. INGE jobb. Hallelulja. Taggad taggad taggad. Misstänker i och för sig att skolan kommer kräva en del av min tid. Äsch. Det ordnar sig! Berättade jag förresten att det gick bäst för min grupp igår på redovisningen....hihi so happy....
Idag jobbar jag Innan skolan. Tar föreställningen för bebisar på morgonen. You heard me. Boulevard har en föreställning för Lattemammor och deras småtottar: Stå upp för din bebis.
Någon som läst Dn eller checkat in nyheterna?
"Död genom självmord är 6 gånger vanligare än att bli påkörd av en bil" SJUKT. Nu har jag läst så många upprörande fall där socialarbetare inte tar "rop på hjälp" på allvar. En misshandlad kvinna kan vara minst lika akut som en självmordsbenägen tonåring. Sanningen. Jag vill bara hjälpa dessa människor. Nu NU.

Idol-dialog

Älskar när jag och Sophia kollar på idol tillsammans. Två vuxna människor som konverserar....

Idol börjar:
Evelina säger: (21.05.34)
vad har andreas på sig????
Sophia säger: (21.05.50)
Han brukar ha knas på sig
Sophia säger: (21.06.00)
Han har haft värre....
Sophia säger: (21.06.06)
Ngeeeeeh
Sophia säger: (21.06.15)
Skulle ändå inte banga
Evelina säger: (21.06.25)
ska ändå av

Andreas går iväg med blondin innan reklampaus:
Evelina säger: (21.40.05)
MEH
Sophia säger: (21.40.05)
MEN ANDREAS!
(notera tiderna)

Kort därefter:
Evelina säger: (21.40.51)
dags att blondera sig igen då
Sophia säger: (21.41.02)
Och skaffa sillisar

Många kommentarer emellan dessa småprat. Bör tilläggas.
Annars kan ni ju få fel uppfattning om oss.

Dags att tala ur skägget!

Bra konstigt det där med drömmar. Man lär sig lite om sig själv ibland...eller så vaknar man upp och ba WHAT? Som jag imorse.
Idag är det Reeeedoviiissning Aaaahhh! Ett muntligt och skriftligt PM ska in. Alltså första skelettet på rapporten (som ska in nästa vecka). Helsjukt vad fort allt går. Inte för att jag klagar! Igår satt vi på ett fik på söder i 4 h och plöjde färdigt. Mysigt men tufft.
That's how i like it.

Tankspridd

Alltid skönt att promenera på kvällen när det är svalt, tyst och folktomt. Men det kan trots allt finnas lite luriga ställen/typer här och där. Så jag går självklart ifrån Elin och är obligatoriskt osäker på min framtid hela vägen...Musiken spelas perfekt och blockar inte ut eventuella överraskningar, glasögonen sitter där de ska och jag går i en jädra bra takt! Så där går jag och staplar upp alla de här Bra sakerna i huvudet. Roterar huvudet lite extra omkring mig för att försäkra mig om att reflexerna är i toppform. Jävlar vad duktigt av mig tänker jag. Miss försiktig! ......SWOOSCH....så flyger en cyklist förbi i svarta natten. JAG KASTAR MIG OMKULL. Inte för att jag var helspänd utan av CHOCK.  Jag var ju Helt upptagen av mina tankar om att vara förberedd på EXAKT det som hände............

vänta lite nu

Igår hade vi brinnande diskussioner på lunchrasten om vuxenhet och kärlek. Efter helgen konstaterade vi nämligen att det är FLER förlovade än singlar i klassen. Och då är vi ändå en ung runt 20årsklass. Hjälp. Vad jag kom och tänka på är hur jag nog inte greppat det är med att bli vuxen. Tänk att jag _kanske_ har kommit in i den där åldern där jag inte längre kommer undan med "när jag blir stor så".
NÄ.

Shut me up

Jag får skylla mig själv som jobbar vid sidan av helfartsstudier. Nu har jag precis 30 min på mig innan tunnelbanan kallar! För 10 min sedan stod jag och förgyllde Elins kväll. Bokstavligen. Idag är hennes stora maskeradkväll! Heltäckt i guld är inte lätt, men vi klarade det! Gorgeous.
Idag har vi haft 4 h föreläsning om utsatta barn och ungdomar. 2 h om hur dem skall hjälpas, och 2 h statistik. 9 sidor anteckningar. I pausen diskuterades som alltid fredagens eskapader. Tydligen så var jag och Elisabet partypinglorna...dvs det pratades Föör mycket om de bus vi hittade på...JAJA kul ändå! Jag är en levande ice-breaker. Eller nått.
Nu work-out! Dags att bära påsarna under ögonen till jobbet!

Tidsfördriv

Är snart inne på min 10e timme här. Efter jag gjort mitt jobb färdigt började jag stirra på klockan.
Det var 2 timmar sedan.
Nu sitter jag inne på aftonbladet och läser relationsartiklar....

Nu går ögonen i kors

Sedan kl 13 fram tills nu har jag träffat över 100 människor som alla säger sig vara Errol Flynns största fan. Det är nämligen hans 100 års jubileum och Boulevard arrengerar Errolkavalkad. Tjolahopp. Dessa människor är nog den mest -speciella- fansskaran jag någonsin mött. ALLA kan ALLT, utan undantag. Ställ en fråga och ALLT besvaras.

Duktigt nog så har jag med mig skolböcker som sällskap när publiken är i salongen. Oduktigt är det enda jag tänker på istället för böckerna är MIDDAG. Stört hungrig. Allt kopplas till potentiellt ätbart... Evelina läser: "Massmedia anses idag kunna påverka frågor inom det sociala fältet....lasagne vore inte fel....medierna har en..." OSV.
Detta håller inte.

Tips från plugghästen

Om man dränker sig själv i alkohol på fredagen, och jobbar hela söndagen, då finns bara lördagen kvar att plugga på. Tråkmånsen personifierad. Men läxan måste göras och då krävs koncentration för fulla muggar. Tips till mig själv: sitt obekvämt. På så sätt undviker man att mysa ihop sig, och alla tankar som då kommer...typ som att det är sjukt spännande på Gossip girl...eller hur gärna man vill att någon håller om en...så kort och gott: sätt dig uppochned bakochfram, så länge det är akrobatiskt otänkbart- allt för att kämpa mot MYSmonstret.
Tack för mig.

-

Åk inte och träna om du är bakis.

fredagen

Efter en utekväll börjar jag alltid morgonen med en sak: att kolla väskan. Är mina ägodelar med mig efter äventyret? Imorse var de med. I väskan finner jag också en kexchoklad. Eh. av alla saker man kan hitta.... och sen när blev jag en kleptoman....oförklarligt...
Hur som helst. Det där med studentpub var ett vinnande koncept. Till en början i alla fall. Vi pratar 100 kr för en flaska bubbel/vitt/rött/rosé, alltså 50 kr för en halv flaska. Inte ens Ett glas vin i övriga staden. Så istället för att fråga oss som var där igår "hur många glas drack du?" bör ni fråga "hur många flaskor?".
Kvällen började ohälsosamt tidigt på hard rock café vid halv sex. Runt sju drog vi då till middagen vid sveaplan. Och då började flaskintaget, så att säga. Kalasbra? Jo, som alltid innefattar en (flask)kväll dans, deep talks, en massa skratt och SJÄLVKLART min nya tradition att spilla ut drycker överallt. Score. Jag kan även konstatera att jag efter alla år har lyckats motstå det där med att fyllesmsa. Congrats. Efter igår inser jag att det inte spelar någon roll eftersom jag fylleRinger istället. Totalt misslyckade samtal leder till att jag ringer en speciell person och pratar crazy länge. Oundvikligt: jag lyckas alltid göra bort mig på ett eller tusen sätt.
Men, gott folk.
Vad gör det om hundra år när allting kommer omkring?

Håll-i-gång

Socialhögskolans studentkår arrangerar party party ikväll. Sveaplan the place to be. Vi är en ytterst salig blandning människor i klassen så jag tror att det blir kanoners. Stället stänger 01 dock, så någon annan crazy person som ska härja ikväll?
Låt på huvudet hela veckan: Dream on.

lite goja

Att städa är terapi. Krävs ingen psykolog för att lista ut varför. Återfå kontroll, ordning bland kaos. Dränka tankar med det oerhört vackra ljudet av en dammsugare...eller något åt det hållet. Nu har det distraherat mig i 1 h. Grattis. Lägenheten är ren. Busskortet är fortfarande borta. Varsågod och kliv ur ordningsbubblan och get a grip.
Egentligen så handlar det inte om pengar, vi är bra vänner så det är lugnt. Handlar mer om ilskan när något går åt pipsvängen. Ilskan och frustrationen som kan göra att även den mest älskade människan kan känna sig värdelös. Känner någon igen sig? (bäst att kanske artigt ignorera om jag nu babblar bananas igen)
Anyhow. Så är regnet min räddare i nöden, finns inget mer rogivande. Vad brukar man säga, efter regn...

=(

E n   d e l    otur har drabbat min de senaste månaderna. Nog väntade jag på grädden, pricken, droppen eller vad det nu är...och idag slog det till. Busskortet för 1780 kr som jag köpte igår (ja på sl-center så nej inte via internet) POFF puts väck. Jag upptäcker det ganska fort. Så jag kutar utan att tänka ifrån lektionen och letar letar letar. Går hela vägen tillbaka till tunnelbanan, letar letar, ringer sl i panik, letar letar.
Det är inte världens undergång.
Men det var ju grädden, pricken, droppen.
Nu finns jag i ett hörn och gråter i en evighet eller tre. Svälter mig/äter karamellkungen eller något annat dramatiskt upprörande.

I tvättstugan/lekstugan

I helgen lyckades -Någon- dränka min skinande vita blus i rödvin. Skämtar inte, 95% av blusen var färggrann efter dådet.
Vita blus möt Herr Klorin.
Let's get it on.

I'

ve
got
You
under
my
skin

“Nobody can be uncheered with a balloon”

Vi läser första terminen två kurser parallellt. Den andra kursen påbörjades idag och heter "Professionsspecifika färdigheter" vilket kort och gott betyder att vi får realisera/praktisera all den kunskap vi lär oss. Vi kommer att ha samtalsterapi i grupp och på klientnivå bland annat. Idag värmde vi upp genom den enkla övningen att man intervjuar en kompis och återberättar det sedan för gruppen. Frågan som ställdes var "om du fick möta vem du vill, vem skulle det vara?". Första filtret är ju kändiskretsen, vilka tuffa människor som funnits genom historien. Så ett kändisnamn var ungefär det jag väntade mig när jag frågade min klasskompis. Till svar får jag "jag skulle vilja träffa min pappa". Oj tänkte jag, berätta? "han sköt sig i huvudet när jag var 9 år, innan dess satt han i fängelse, så jag har aldrig riktigt träffat honom" Bara sådär. Vi pratade vidare och snuddade bara vid hur hon kämpat för att leva normalt efter allt.
Varje dag blir jag överrumplad av människors styrka. Vi är varandras förebilder/idoler/skyddsänglar.
Slänger med en väldigt fin musikvideo som har så mycket i sig. Handlar både om det jag skrivit och om kärlek/vänskap, eftersom jag tönten själv, svarade på intervjufrågan med att jag vill träffa A. A Milne.
Författaren till Nalle Puh.
http://www.youtube.com/watch?v=YQKegElRAcA

Tack för påminnelsen!

Idag fick jag ett röstkort med posten! "Från Svenska Kyrkan" med stora bokstäver. Den 20e september är det kyrkoval. Nu har jag äntligen ansökt om blanketten för att gå ur skiten.
TACK för påminnelsen

RSS 2.0